Скутерист на дорозі: потенційний порушник чи жертва

Наталія ШЕВЦОВА
Старший інспектор УДАІ ГУ МВС України в Полтавській області

Сідаючи за кермо мопеда, скутера без належних знань та вмінь або й напідпитку, гope-водії продовжують відчувати себе «швидкими пішоходами». На вулицях з’являється все більше неповнолітніх мопедистів та скутеристів без навичок водіння та знань правил дорожнього руху. Тому керівництво Державтоінспекції Полтавської області започаткувало проведення профілактичної операції “Мотоцикліст”.
Як повідомив начальник УДАІ ГУ МВС Володимир Кравченя, з початку акції працівники ДАІ виявили і припинили 512 порушень правил дорожнього руху, скоєних водіями мотоциклів, мопедів та скутерів. 147 із них були п’яними за кермом, 195 – кермували без документів, 94 – кермували незареєстрованими транспортними засобами тощо. На майданчики тимчасового зберігання доставлено 242 транспортні одиниці.
Поки що єдиним законним засобом боротьби з цими порушниками є притягнення їх до адміністративної відповідальності та стягнення штрафу. Але незначний розмір штрафів (менше 10 гривень) – непереконливе покарання і не зупиняє порушників-водіїв двоколісного транспорту.
До речі, згідно з дослідженнями, ризик потрапити в автоаварію зі смертельним наслідком для мопедиста в двадцять разів, а для велосипедиста у вісім-дев’ять разів вищий, ніж для автомобіліста. Варто задуматися над цим.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.