Спільна історія має об’єднувати

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”


– Останнім часом в області, – наголошували учасники прес-конференції, – почастішали випадки осквернення пам'ятників. Зокрема, громадськість глибоко обурили нещодавні акти вандалізму щодо  пам'ятника Олександру Пушкіну та монумента на місці відпочинку Петра І в Полтаві.
"Члени Партії регіонів впевнені, що історична подія всесвітнього значення, 300-річчя якої святкуватиметься 2009 року, має сприяти процесу об'єднання народів, що брали участь у ході Північної війни, яка стала поворотним моментом в Європейській історії", – зазначалося в оприлюдненій  на прес-конференції заяві.
У своєму виступі голова обласної ради Олександр Удовіченко зазначив, що полтавський край завжди відзначався стабільністю та толерантністю в оцінці історичних подій і постатей. Ці добрі традиції консолідують обласну громаду, і їх необхідно зберегти. Треба шукати те, що нас об'єднує, а не роз'єднує.
Учасники прес-конференції закликали небайдужі політичні сили дати належну оцінку діям вандалів, а правоохоронні органи – виявити зловмисників і притягнути їх до відповідальності.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.