Спортивна добірка

Олександр ЯКОВЛЄВ
Журналіст

 Окрім цього, він має проявити свої організаторські здібності: провести понад 20 навчальних семінарів та змагань не нижче чемпіонату України. І це – лише частина того, що потрібно для допуску до екзамену на третій дан.
Відтепер і Полтава може похвалитися першим і поки що єдиним у місті володарем чорного пояса третього дану з тхеквондо (ВТФ). У Дніпропетровську відбулися міжнародна конференція та атестація зі східних бойових мистецтв. Від Полтавщини національною федерацією був рекомендований президент обласної федерації тхеквондо ВТФ Юрій Шавиро. Впродовж двох днів керівники спортивних організацій відвідали не лише практичні семінари, а й теоретичні, на яких прослухали поглиблений курс історії східних єдиноборств. Неабияку фізичну витривалість потрібно було продемонструвати претендентам на чорні пояси: біг на 10 км, після закінчення якого – 30 двобоїв із майстрами чорного пояса, перебивання дощок у повітрі на висоті більш як 2 метри та цегли ліктем, кулаком, ребром долоні тощо.
Володарів чорного пояса, які пройшли та витримали такі складні тести, а серед них – і Юрій Шавиро, привітали організатори міжнародної атестації з бойових мистецтв на чолі з володарем чорного пояса 8-го дану, неодноразовим чемпіоном світу Чой Йонг Соо, який вручив сертифікати на чорний пояс.
***
У Полтаві відбувся чемпіонат міста з тхеквондо ВТФ, у якому взяли участь близько 60 спортсменів. На килим виходили як досвідчені спортсмени – члени збірної області, – так і ті, хто займається тхеквондо не більше року. За результатами чемпіонату було сформовано збірну Полтави, до якої увійшли Дмитро Полюхович, Владислав Юрко, Ірина Булочнікова, Василь Голуб, Олег Ведмеденко, Олексій Погребняк та Владислав Манюк.

Футбол
Суперкубок зобов’язує
Прес-служба Полтавської міської ради

Як уже повідомлялося, на засіданні президентів футбольних клубів прийнято рішення про проведення 15 липня ц. р. у Полтаві Суперкубка України з футболу. Ця подія має дати значний поштовх до розвитку популярного виду спорту в нашому місті. Але разом з тим проведення престижного матчу багато до чого зобов’язує.
На підготовку стадіону “Ворскла”, який перебуває у комунальній власності, міська влада з позабюджетних фондів виділяє мільйон гривень. З цією метою залучаються спонсорські кошти. Вже розпочинаються ремонтні роботи на східній трибуні, оновляться крісла для глядачів, фасад тощо. Вирішується питання про заміну інформаційного табло на сучасніше.
Заходи щодо підготовки стадіону до матчу Суперкубка було обговорено під час зустрічі міського голови Андрія Матковського з народним депутатом України, почесним президентом футбольного клубу “Ворскла” Олегом Бабаєвим.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.