Пам’яті Петра Ротача

Юлія ДУМКА
“Зоря Полтавщини”

Минулої п’ятниці минув рік від того часу, як він пішов за межу Вічності. У цей день у Полтавському краєзнавчому музеї відкрилася меморіальна виставка, присвячена пам’яті видатного  науковця. До її експозиції увійшли фотографії з архіву родини Ротачів, цінні книги з особистої бібліотеки Петра Петровича, передані ним до наукової книгозбірні краєзнавчого музею, з яким він тісно співпрацював, а також частина творів із його літературної спадщини – поезії, літературознавчі роботи тощо. Особливе місце на виставці, як і в житті Петра Ротача, займає робота всього його життя – “Полтавська Шевченкіана”.
На відкритті виставки, організованої Державним архівом Полтавської області, краєзнавчим музеєм та міською організацією товариства “Просвіта”, були присутні колеги Петра Ротача, його близькі друзі, а також дружина Алла Олександрівна.
– Петро Петрович глибоко досліджував творчість Тараса Шевченка, Івана Котляревського, української діаспори… Він брався за все, що було на той час актуальним. Як і кілька десятків років тому, нині актуальним і малодослідженим є все українське, – зазначив заступник директора Полтавського державного архіву Тарас Пустовіт, виступаючи на відкритті виставки.
Він повідомив присутніх, що нині триває діалог із місцевою владою з приводу встановлення на будинку, в якому мешкав Петро Ротач, меморіальної дошки, а також про назву однієї з міських вулиць його іменем.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.