Із Богом у душі, з Україною в серці

Вікторія ДЕВ’ЯТКО
Журналіст

Нещодавно відбулося її освячення, яке провів єпископ Полтавський і Кременчуцький  (УПЦ КП) Федір. На освяченні були присутні численні новосанжарці, депутат обласної ради Анатолій Шкарбан, Новосанжарський селищний голова Андрій Река, заступник голови районної ради Борис Федоренко, гості з Києва, Дніпропетровська, Кобеляцького та Решетилівського районів.
Мало хто вірив, що на важкодоступному для техніки пагорбі вдасться втілити сучасний архітектурно-інженерний задум – побудувати храм-каплицю. Та звели не лише саму споруду, а й проклали пішохідну дорогу до неї, зручну для людей із різними фізичними можливостями. Виступаючи перед присутніми на освяченні, Новосанжарський селищний голова Андрій Река щиро подякував громаді, усім людям, які з Богом у душі, з Україною в серці активно підтримували цю святу справу. Він також повідомив, що цьогорічної осені на території навколо каплички згідно з виготовленим проектом з’явиться парк “Батьки і діти третього тисячоліття”. Кожна родина, в якій, починаючи з 1 січня 2001 року, народилися діти, зможе посадити дерево на честь свого сина або доньки. За попередніми підрахунками, тут буде висаджено понад 3 тисячі дерев цінних порід.
Після освячення храму-каплиці у ній вперше було проведено обряд хрещення.
Потому в заповіднику Вовчі Гори провели огляд-конкурс народних талантів “Грай, музико, грай” на честь усіх жителів Нових Санжар, котрі ранньою весною впорядкували 11-гектарну територію заповідника, висадили більше десяти тисяч кущів бузку та саджанців дерев. Віднині цей мистецький захід планується зробити традиційним.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.