Така “солодка любов” до дітей із інтернату

Віталій СЬОМІК
Начальник відділу КРУ в Полтавській області

– Розумієте, – розчулено пояснювала компетентним членам комісії дієтсестра цього навчального закладу Наталія Геннадіївна Косенко, – потрапляють у нашу школу-інтернат дітки, обділені татовим і маминим піклуванням. Тож кому, як не нам, обігріти їх, приласкати, смачно нагодувати, щоб вони, врешті, зрозуміли, що є не тільки гірке життя, а й солодке.
На підтвердження сказаного Наталія Геннадіївна поклала перед членами комісії “Збірник рецептур”, яким керувалася у своїй роботі. Згідно з цим документом на одну порцію необхідно закладати 15 грамів цукру. А згідно з меню-розкладкою цукор закладався по завищеній нормі, а саме: у кожну скляночку засипали до 50 грамів цукру. І хто тепер буде сумніватися, що у дітей інтернату солодке життя?
А й справді, куди вже тут сумніватися, коли документально підтверджено, що така “солодка любов” до дітей у школі-інтернаті заважила майже півтори тонни зайво списаного цукру на 5476 гривень. Якого, звісно, по 50 грамів у склянку ніхто й не клав, бо від такої кількості у дітей і вуха могли б позлипатися.
Треба сказати, що “паперова турбота” годувальників у Градизькій школі-інтернаті під керівництвом дієтсестри Н.Г.Косенко не обмежилась тільки чаєм. Коли перевіряючі поцікавилися приготуванням інших страв, то виявилося, що і м’ясо, і молоко, і какао теж “активно увійшли” у понаднормове списання цих продуктів харчування в цьому піклувальному закладі на загальну суму 5097 гривень.
Отож тільки справжню любов до дітей нічим не виміряти. А всяку іншу і на вагах можна зважити, і на калькуляторі підрахувати. Що й зробили спеціалісти Контрольно-ревізійного управління під час ревізії фінансово-господарської діяльності у Градизькій школі-інтернаті для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виявивши порушень фінансово-бюджетної дисципліни більш ніж на 100 тисяч гривень. Залишається лишень сподіватися, що після штрафів, накладених на порушників, використання бюджетних коштів та зміни керівництва школою-інтернатом її вихованці відчують справжню турботу й любов, яку не виміряти ні на яких вагах.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.