Розглянуто сесійні питання

У спільних засіданнях постійних комісій обласної ради, що відбулися під головуванням Анатолія Шкарбана, Івана Момота, Івана Гальченка, взяли участь голова обласної ради Олександр Удовіченко, заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови обласної ради Петро Ворона, перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Іван Близнюк, заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Володимир Андрієнко, начальники обласних управлінь і служб.
Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2007 рік поінформував начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Володимир Шапошніченко. Йшлося, зокрема, про перерозподіл понад 2 мільйонів гривень, які головні розпорядники коштів з ряду причин не можуть використати до кінця поточного року. Планується профінансувати початок будівництва спортивного комплексу в обласному центрі, надання соціальної допомоги населенню, провадження регіональних програм "Власний дім", розвитку молодіжного житлового будівництва.
У контексті цього питання депутат Микола Карнаух вніс пропозицію виділити субвенцію у сумі
160 тис. грн для фінансування виконаних робіт із газифікації сіл Нетратівка та Скибинці Чорнухинського району.
Обговорюючи питання про обласну Програму приватизації майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст Полтавської області на 2007–2008 роки, більшість депутатів підтримали прохання Миргородської районної ради про передачу до спільної власності територіальних громад району Миргородської фільмобази та рекомендували виключити об'єкт із проекту обласної програми приватизації. В перспективі на об'єкті можна розмістити не лише відділ освіти райдержадміністрації, а й парк шкільних автобусів, запевнив голова профільної комісії Іван Гальченко. Водночас іншу точку зору, що полягає у необхідності продати об'єкт на аукціоні та поповнити обласний бюджет, заявили представники постійної комісії обласної ради з питань бюджету, підприємництва та управління майном. Депутати від фракції БЮТ рекомендували більш чітко виписати механізм приватизації, уточнити критерії прозорості приватизації або передачі об'єктів у спільну власність територіальних громад району.
Щодо продажу майна спільної власності територіальних громад області – нежитлового приміщення, яке знаходиться у м. Полтава по вул. Короленка, 26, депутати підтримали пропозицію голови постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Леоніда Куроєдова про передачу цього об'єкта Полтавському медичному училищу.
У плані роботи обласної ради, на пропозицію заступника голови обласної ради Володимира Марченка, рекомендовано передбачити звіти галузевих управлінь облдержадміністрації про виконання обласних цільових програм, що потребують значних обсягів фінансування. Голова постійної комісії Валерій Капленко, депутат Тетяна Корост запропонували доопрацювати та розглянути на наступній сесії проект сесійного рішення про внесення змін до Положення про порядок використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва.
Рекомендовано доопрацювати в частині визначення пріоритетів фінансування проект обласної Програми поліпшення кінообслуговування населення на 2006 – 2011 роки. Заступник голови обласної ради Володимир Марченко та депутат Олександр Залужний внесли пропозицію включити до заходів цієї програми перенесення стрічок фільмофонду обласної дирекції кіновідеомережі на цифрові носії з подальшою передачею ОДТРК "Лтава".
У проекті Програми економічного і соціального розвитку області на 2008 рік голова постійної комісії Іван Гальченко запропонував передбачити фінансування ремонту приміщення обласної філармонії.
Одностайними були депутати відносно надання в користування мисливських угідь о. Вишняки Кобеляцькому госпрозрахунковому мисливсько-рибальському господарству обласної організації УТМР – це питання потребує додаткового вивчення.
З метою ефективного використання бюджетних коштів запропоновано виключити з проекту Програми розвитку мисливського господарства області з 2008 по 2013 рік положення про фінансування за рахунок обласного бюджету приватних і громадських мисливських організацій.
Проект Програми підвищення якості управлінських рішень з питань комплексного економічного і соціального розвитку міст і районів області місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування на 2007–2008 роки депутати Олександр Масенко, Микола Карнаух, Василь Неїжмак запропонували відхилити з огляду на недостатню мотивацію прийняття цієї програми.
У проекті сесійного рішення про внесення змін до рішення третьої сесії обласної ради п'ятого скликання "Про тарифи на послуги централізованого опалення та постачання гарячої води" на пропозицію голови комісії Анатолія Шкарбана, депутата Володимира Оніщенка визнано за необхідне врахувати рекомендації робочої групи з вивчення питання обгрунтованості підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, зокрема зазначити незмінність рівня тарифів для населення до кінця опалювального сезону 2007–2008 років.
Різні точки зору висловили депутати стосовно проекту обласної Програми з реалізації державної тендерної і сімейної політики на період до 2012 року. Заступник голови обласної ради Володимир Марченко, депутати Тетяна Корост, Григорій Вернигора запропонували проект програми доопрацювати.
Депутати Микола Карнаух, Василь Неїжмак вважають, що проект потрібно відкликати. Підтримати прийняття цієї програми закликали колег депутати Оксана Черкас та Віктор Пожечевський.
Виступаючи за збереження природо-заповідного фонду області, депутати підтримали пропозицію голови обласної ради Олександра Удовіченка – схвалити проект рішення про передачу до спільної власності територіальних громад області садового парку Криворудської сільської ради Семенівського району та відхилити проект, яким передбачається створення комунальної установи "Рекреаційний центр "Криворудський". На думку депутатів, питання про створення такої установи можна розглядати лише за умови передачі парку з державної власності до комунальної.
Депутат Віктор Акімов оприлюднив свій депутатський запит щодо незадовільного стану безпеки міжміських пасажирських автоперевезень в області.
Депутат Іван Коваль вніс пропозицію включити до проекту порядку денного сесії Звернення до Верховної Ради України щодо продовження мораторію на купівлю і продаж земель сільськогосподарського призначення.
Голова постійної комісії Анатолій Шкарбан запропонував рекомендувати облдержадміністрації надати обласній раді інформацію про стан та перспективи газифікації населених пунктів Полтавщини.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.