Славна праця здобутками

Сита і збалансована годівля дійного стада, дбайливий догляд за ним працівників ферми дають очікуваний результат – за 11 місяців цього року від кожної корови надоєно майже по 6 тис. кілограмів молока. У порівнянні з минулим роком показник вдалося збільшити на 350 кілограмів. Тож колектив тваринників сміливо ставить перед собою завдання долати нові рубежі. Тим паче, що стараються не лише для себе, а й для всього трудового колективу, бо щодня ПСП реалізовує близько 10 тисяч кілограмів молока. А це немалий стабільний внесок у касу сільгосппідприємства.
Нарощують тут не лише надої, а й поголів’я. Цього року збільшили його на 200 голів ВРХ. Але плани у колективу тваринників значно амбітніші – збільшити поголів’я ВРХ до трьох тисяч. Щоправда, для цього треба будувати нові приміщення. Погодьтеся, незвичайна для нинішніх часів тенденція, хоча й досить приємна. Коли у більшості сільгосппідприємств порожні корівники заростають бур’янами і руйнуються, то у ПСП "Дружба" бідкаються про їхню нестачу.
Має сільгосппідприємство племзавод із розведення української червоно-рябої молочної породи корів та племрепродуктор голштинської породи ВРХ. Щороку тут реалізують не менше 150 голів племінних нетелей. Дорогу до села Вільхуватки знають не лише покупці з нашої області, а й із Донецької, Харківської, Вінницької, Київської областей.
Усім цим потужним комплексом опікується молодий та енергійний головний зоотехнік Людмила Шевченко. Це завдяки її зусиллям тваринницька галузь підприємства має такі здобутки. Вона доклала максимум зусиль, щоб робота доярки, телятниці чи фуражира у Вільхуватці була престижною і добре оплачуваною. Тепер вони однією великою трудовою родиною, злагодженим колективом однодумців старанно працюють на користь усієї громади. Керівництво ПСП "Дружба" поважає нелегку працю тваринників, тому й розробило спеціальну систему стимулювання і преміювання кращих працівників галузі.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.