Звітність – через Інтернет

Уже зараз функціонує система прийняття та обробки податкової звітності, виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді. Зменшення паперового документообігу, спрощення процедури подання звітності, скорочення терміну проведення податкових перевірок, спрощення процедури відшкодування податку на додану вартість, підвищення рівня обслуговування платників податків – ось далеко не повний перелік переваг системи подання звітності в електронному вигляді, яку вже давно використовують у передових країнах Заходу. Практика впровадження подання податкової звітності в електронному вигляді давно вже існує в Америці та країнах Європи і продовжує завойовувати нові позиції. У Росії та Казахстані перехід на нову систему подання податкової звітності дав позитивні результати, і на сьогодні платники податків цих країн повністю перейшли на електронну систему подання звітності.
На Полтавщині сьогодні 7327 платників подають декларацію з ПДВ у електронному вигляді, 3005 платників подають в електронному вигляді реєстри отриманих та виданих податкових накладних, а це, відповідно, – 74% та 41% платників ПДВ, які сплачують податок в області.
Запровадження системи електронної подачі звітності є не лише засобом забезпечення прозорості відносин між податковими органами та платниками податків. Електронна звітність – це і престиж підприємства, яке, працюючи з використанням сучасних інформаційних технологій, демонструє громадськості позицію сумлінного платника податків.
Тож, шановні платники податків, якщо ви прийняли рішення перейти на електронну систему подання податкової звітності, звертайтеся до державних податкових інспекцій за місцем реєстрації, де вам нададуть кваліфіковану допомогу.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.