“Влада зобов’язана підтримувати не тільки хлібовиробників,

Доводимо до відома хронологію подій з вищевказаного питання:
1. З метою дотримання установлених норм закону облдержадміністрацією було опубліковано вищевказаний проект нормативно-правового акта у газеті "Село полтавське" від 2 листопада 2007 року для обговорення та отримання зауважень і пропозицій.
2. 27 листопада поточного року в облдержадміністрації відбулись громадські слухання з цього питання. Громадські слухання пройшли в конструктивному діалозі як з боку органів виконавчої влади, контролюючих структур, громадськості, так і з боку виробників хліба та хлібобулочних виробів.
3. А 28.11.2007 р. в "Зорі Полтавщини" з'являється стаття з дуже критичними зауваженнями діяльності органів виконавчої влади по відношенню до хлібопекарів.
Опублікований проект розпорядження голови облдержадміністрації мовою класика ХХ сторіччя  – "не догма, а руководство к действию". Тому він і був розміщений на сторінках газети "Село полтавське" для прийняття остаточного рішення щодо запровадження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари.
Щодо висловлених зауважень в частині невідповідності нумерації пунктів попередніх розпоряджень голови облдержадміністрації, то виникає питання щодо джерела отримання розпорядження голови облдержадміністрації від 19.02.2004 р. №46 та вказаних неточностей. Наголошуємо, що до розробника вказаного розпорядження, з метою його отримання у контрольному вигляді, жодне хлібопекарське підприємство не зверталось.
Стосовно думки виробників хліба про неузгодженість встановленого рівня рентабельності на виробництво хліба масового вжитку та борошна інформуємо, що мова йде про інше розпорядження голови облдержадміністрації, в якому, до речі,  були враховані всі надані пропозиції виробників, і воно було затверджено ще
7 вересня 2007 року.
І останнє. Положеннями Закону України "Про ціни і ціноутворення" визначено, що політика ціноутворення є складовою частиною загальної економічної і соціальної політики України, яка спрямована на забезпечення рівних економічних умов і стимулів для розвитку всіх форм власності економічної самостійності підприємств, організацій та створення необхідних економічних гарантій для виробників, а також соціальних гарантій в першу чергу для низькооплачуваних і малозабезпечених громадян.

В.М.ПОЛІЩУК,
начальник головного управління економіки облдержадміністрації.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.