Від гуртка – до космічних висот

У нашій області перші гуртки з авіамоделювання з’явилися у далекому 1923 році, а наприкінці 1935 року відбулося відкриття обласної станції юних техніків і сільськогосподарського дослідництва, яка нині відома як Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді.
Щорічно обласний центр НТТУМ проводить понад двадцять заходів із технічної творчості для школярів області, в яких беруть участь понад 900 учасників. Найбільш популярними та масовими серед школярів є змагання з авіамоделізму, зліт юних любителів науки і техніки, конкурс-змагання з радіоелектронного конструювання, колоквіум “Космос і астрономія”.
У центрі НТТУМ створені найкращі умови для виявлення здібних і талановитих дітей, розвитку їхніх творчих здібностей. Для школярів, які результативно займаються в технічних і наукових гуртках, створені обласні наукові товариства “Юний математик” та “Юний астроном”. До їхньої діяльності залучені позашкільні установи технічного спрямування області й база Полтавської гравіметричної обсерваторії.
Полтавські юні техніки впевнено заявляють про себе високим рівнем виконавської майстерності, активною науково-технічною діяльністю.
У цьому навчальному році в 52 технічних гуртках та об’єднаннях області розвиватимуть свої творчі технічні здібності понад тисячу вихованців.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.