Рукотворне море наступає

У зону руйнації берегів потрапляють населені пункти, сільськогосподарські угіддя, лісозахисні насадження, лінії електропередач, цвинтарі. Створюється загроза руйнування житлових будинків та підсобних будівель у населених пунктах Липове, Шушвалівка, Мозоліївка, Пронозівка, Васьківка, Градизьк Глобинського та Максимівка Кременчуцького районів. На жаль, із кожним роком цей процес прогресує. І хоча на водосховищі щорічно проводяться заходи зі зменшення впливу берегообвалення на довкілля, однак укріплювальні роботи ще необхідно виконати більш як на 36 км берегової зони. З них майже на     20 км – першочергово. Щоправда, за існуючих умов фінансування, а протягом останніх трьох років на виконання таких заходів із бюджетів усіх рівнів виділялося приблизно по 2 млн грн, виконання берегоукріплювальних робіт може розтягтися у часі років на 40, а то й більше. Не став винятком і нинішній рік.
Днями Державною комісією за участю голови облдержадміністрації Валерія Асадчева, депутатів обласної ради та представників Держводгоспу України прийнято в експлуатацію укріплену ділянку берега Кременчуцького водосховища довжиною 427 м у межах урочища Узвіз у смт Градизьку Глобинського району. Загальна вартість робіт склала 1,1 млн гривень.
Також тривають берегоукріплювальні роботи в районі села Максимівки Кременчуцького району, на що передбачається 240 тис. грн.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.