Пристрасті навколо пам’ятного знака Петлюрі тривають

Прес-служба міської ради також повідомляє, що міська рада, виконавчі органи готові розглянути належним чином оформлені клопотання щодо увічнення пам’яті тих чи інших осіб. Але остаточно питання вирішуватиме сесія міської ради на підставі думки полтавців.
У ЦЗГ УМВС України в Полтавській області з приводу демонтажу пам’ятного знака повідомили, що кримінальних справ за цим фактом не порушувалося. У заяві Полтавської обласної державної адміністрації з приводу демонтування пам’ятного каменя на місці спорудження у Полтаві пам’ятника Симону Петлюрі, йдеться, зокрема, про те, що дії працівників комунальних служб Полтавського міськвиконкому суперечили вимогам чинного законодавства. Адже у рішенні Господарського суду Полтавської області від 13.09.07 р. зазначено, що воно “набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження”. “Протягом визначеного терміну юридичним відділом облдержадміністрації у встановленому порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду було подано заяву про апеляційне оскарження названого рішення. Таким чином, – йдеться у заяві, – посадовцями Полтавського міськвиконкому грубо порушено норми чинного законодавства та законні права органу виконавчої влади”.
А поки чиновники обмінюються взаємними претензіями, члени ВМГО “Молодий Народний Рух”, аби вшанувати пам’ять Головного отамана військ УНР, Голови Директорії УНР Симона Петлюри, зібралися на місці, де стояв “камінь Петлюри”, запросили священика і помолилися за Україну.
Справді, час розкидати каміння і час каміння збирати.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.