Полтавщина

Історія та шляхи розвитку
Відбулася Всеукраїнська наукова конференція "Полтавщина: історичні шляхи та перспективи розвитку", присвячена
70-річчю утворення Полтавської області. Організаторами виступили управління освіти і науки обласної державної адміністрації, Полтавський державний педагогічний університет ім. В.Г. Короленка, Полтавський національний технічний університет
ім. Ю. Кондратюка, обласний інститут післядипломної освіти
ім. М. Остроградського. У роботі конференції взяли участь заступник голови облдержадміністрації Надія Мякушко та заступник голови обласної ради Петро Ворона, провідні вчені-історики, працівники методичних установ, учителі області, представники громадськості.
Учасники конференції обговорили актуальні питання територіальної реформи 30-х років ХХ століття, процес становлення та розвитку Полтавської області, політичне, культурне життя в краї на час утворення області, перспективи розвитку Полтавщини.
"АвтоКрАЗ" виграв тендери
Холдингова компанія "АвтоКрАЗ" виграла тендер на поставку автомобілів для Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій. До 1 грудня "АвтоКрАЗ" поставить МНС 8 спецавтомобілів, призначених для оперативного прибуття до місця виявлення вибухонебезпечних предметів, транспортування спеціального устаткування, забезпечення робіт з розмінування й подальшого транспортування вибухонебезпечних предметів великого калібру загальною масою понад 250 кг до місця знищення. Раніше Кременчуцький автозавод не випускав подібної техніки.
Крім цього, "АвтоКрАЗ" переміг в тендері на поставку у Кривий Ріг "Південному гірничо-збагачувальному комбінату" 10 самоскидів вантажопідйомністю 18 тонн. Вони оснащені 12-кубовими платформами, двигунами потужністю 330 к.с., що відповідають вимогам Євро-2. У вантажівки підвищені тяглово-динамічні характеристики. Це дозволяє ефективно експлуатувати автомобіль у складних дорожніх умовах. На початку року Південний ГЗК у "АвтоКрАЗа" вже придбав п’ять самоскидів, які нині задіяні в технологічному процесі підприємства. Поставка ще десяти відбудеться на початку жовтня.
Полузірські входини
Після капітального ремонту гостинно відкрила двері лікарська амбулаторія сімейної медицини у селі Полузір'я Новосанжарського району.
Кошти на ремонт Полузірської лікарської амбулаторії сімейної медицини виділила сільська рада, на умовах співфінансування допомогла Новосанжарська районна рада. Постійно відчувають сільські медики й фінансову допомогу місцевих спонсорів, таких, як агрофірма "Полузірська". Її директор Анатолій Лебединський пообіцяв, що допоможе з придбанням медичного обладнання та меблів для амбулаторії.
Під час відкриття оновленого медичного закладу заступник голови Новосанжарської районної ради Борис Федоренко та Полузірський сільський голова Любов Шерстюк нагородили колектив амбулаторії почесними грамотами за активну участь у проведенні відновлювальних робіт медичного закладу.
Актори – дітям
На сцені академічного музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя пройшла вистава "Допомогти так легко, або Звідки беруться діти". Виконавці – столичні актори, а втілив цей театральний проект у життя Віталій Малахов – заслужений артист України, художній керівник і головний режисер Київського академічного драматичного театру на Подолі.
Глядачі з інтересом сприймали історію про кумедні й трагічні події в пологовому відділенні однієї провінційної лікарні, які дивним чином сплели в один вузол долі восьми жінок та двох чоловіків різного віросповідання, віку, темпераменту та соціального статусу.
Гарячими оплесками реагував зал на блискучу гру Григорія Чапкіса, Маші Єфросиніної, Даші Малахової, Володимира Горянського та інших. Як повідомили місцевим журналістам організатори вистави, всі гроші, зібрані від продажу квитків, будуть передані в спеціальні центри, які опікуються дітьми з неблагополучних родин.
Названу виставу уже побачили жителі Харкова, Луганська, Донецька, Маріуполя та інших міст. Вона є складовою всеукраїнської благодійної програми "Допомогти так легко!", яку розпочав оператор мобільного зв’язку Life:).
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.