На полтавській землі – вся Україна

Поїздка для гостей видалася насиченою і різноплановою.

Але спершу відбулася урочиста передача відповідальних повноважень. І чи варто шукати вдалішого місця для цього моменту, аніж Сорочинський ярмарок? Під оплески сотень глядачів голова Херсонського земляцтва Андрій Снігач передав Юрію Логушу символи координаторства: булаву – як знак повноважень та православний хрест – як символ Божого благословення.

Потім гості побували у Спасо-Преображенській церкві у Великих Сорочинцях, вшанували пам’ять Данила Апостола, поклали квіти до підніжжя пам’ятника українському гетьману, відвідали Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішньому та Миколаївську церкву в Диканьці.

Звісно, культурна спадщина Полтавщини невіддільна від її економічного та промислового потенціалу, тому гості відвідали один із промислових центрів області — Комсомольськ. Там же відбулася і конференція за участю керівників громадських організацій, де йшлося про співпрацю неполітичних громадських організацій із владою.

У Полтаві зустрілися керівники земляцтв України з головою Полтавської обласної ради Олександром Удовіченком та депутатським активом обласної ради. Керівник області розповів, чим нині живе наш край, підкресливши, що Полтавщина – у п’ятірці кращих областей України за рівнем розвитку та економічними показниками.

Гості ж у свою чергу відзначили ту благодатну ауру, що огорнула їх під час усього перебування на полтавській землі, величезний культурний і туристичний потенціал нашого краю, і запропонували від намірів спільних дій перейти зрештою до їхньої реалізації.

А згодом в обласному центрі за адресою проспект Першотравневий, 17-а, було урочисто відкрито офіс представництва міжнародної громадської організації "Полтавське земляцтво". У Полтаві його діяльність координуватиме Олександра Сидоренко.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.