Мотобольне свято на Полтавщині

Капітан збірної України – ветеран полтавського мотоболу, майстер спорту міжнародного класу Валерій Мороховець.

Головним суддею чемпіонату призначено суддю міжнародної категорії Івана Білика (м. Київ). Одночасно Федерація мотоболу України та Міжнародна федерація мотоболу Європи зобов'язали кожну країну – учасницю змагань призначити для суддівства чемпіонату по одному з кращих суддів із мотоболу своєї країни. У першому поєдинку збірна України зустрінеться з голландськими мотоболістами. Пропонуємо вам коротку характеристику команд – учасниць чемпіонату Європи.

Збірна Росії – одна з найсильніших збірних. З 1992 по 1998 роки вона неодноразво ставала чемпіоном Європи. Це високе звання також підтверджувала у 2001, 2002, 2003 та 2006 роках. Тактика гри росіян зосереджується на вміло побудованій командній грі, коли всі мотоболісти мають високий клас і здатні професійно діяти на всіх ділянках майданчика – давати точну передачу, гостро та влучно пробивати по воротах.

Склад збірної Росії: Олександр Сосницький, Олексій Семенов, Антон Гусєв, Володимир Сосницький, Геннадій Миць, Роман Кривченков, Георгій Саркисов, Володимир Царьов, Микола Ванюков, Віктор Кривий.

Франція – батьківщина європейського мотоболу. Для всіх команд вона завжди була найбільш грізним суперником. Двічі, у 1993 та 1999 роках, французи здобували "золото" на чемпіонатах Європи. А торік були другими. До речі, мотобол у цій країні – дуже популярна гра. Матчеві баталії французьких клубів висвітлюють понад 30 Інтернет-сайтів.

Склад збірної Франції: Деві Сбарделотто, Седрик Сеньор, Лоран Ленуар, Фредерік Ломюні, Жеральд Мейер, Філіп Ленуар, Грегорі Гранжон.

У Білорусі чемпіонати Європи проходили у 1986, 1988, 1997 та 2004 роках. У цій збірній грає один із найсильніших мотоболістів Європи – Антон Власовець. В офіційних матчах він забив понад 1000 м'ячів. Саме він під час чемпіонатів Європи забив найбільшу кількість м'ячів у ворота збірної України.

Склад збірної Білорусі: Дмитро Ляховець, Антон Власовець, Геннадій Лемешевський, Олег Ісаєв, Олександр Климовець, Сергій Курган, Олександр Калютич, Дмитро Матусевич, Микола Бойко, Євгеній Рогов, Олександр Бабич, Олександр Лазько.

Німеччина вважається найсильнішою збірною у Західній Європі. Вона перемагала чотири рази – у 1987, 1990, 2000 та 2005 роках. Стиль гри німців – самовідданий, організований, жорсткий. У команді завжди відчувається високий бійцівський дух.

Передбачається, що її склад буде таким: Йенс Керер, Свен Бюхер, Олівер Поттхофф, Клаус Бернінг, Паскаль Лосканд, Марк Стефан, Бастіан Гютліх, Андреас Місік, Андре Ретих, Олівер Сінн, Міхаель Обліерс, Торстен Шварц, Алі Топкайа, Свенн Золль.

Збірна Литви на чемпіонаті Європи дебютувала у 1993 році. Тоді вона посіла п'яте місце. У 1994-му литовці вибороли "бронзу", а в 1996-му – "срібло", поступившись у фіналі росіянам.

Склад збірної Литви: Андреас Паулаускас, Андреас Пушкорюс, Ренатас Жюбріс, Мантас Вечерскис, Егідіус Кнежа, Айварс Вечерскис, Едуардас Стецкіс, Станіслав Дапсис, Гінтаутас Рубінас, Гедос Сігутіс.

Чемпіонати Європи, які приймала Голландія, завжди проходили на найвищому рівні. І хоча провідних позицій голландська команда не займала, вона завжди мала характер, їй був притаманний спортивний азарт. А ці якості, без сумніву, завжди достойно оцінюють уболівальники. Найвірогідніше, у першій четвірці основного складу голландців гратимуть: Хубен, Фон Бейк Феррі, Руттен, Лойманс.

Збірна України найбільшого успіху досягала у 2002 році, завоювавши срібні нагороди, та у 2001 році, здобувши "бронзу". У той же час чимало вихованців української школи мотоболу неодноразово ставали чемпіонами Європи у складі збірної Росії. В Україні відбувалося чотири чемпіонати Європи: у 1978 і 1982 роках у Полтаві (тоді на мототреці у Розсошенцях на матчі збиралося близько 30 тисяч вболівальників), 1995 (у Кременчуці, Вишняках і Руденківці), 2002-му (у Шахтарську).

На цьогорічному чемпіонаті Європи у Вишняках збірна України гратиме у такому складі: Олег Геращенко, Віктор Кузьмін, Ігор Деменський, Єгор Потоцький, Валерій Мороховець, Сергій Васін, Олександр Ходосов, Іван Костюк, Володимир Бойко, Руслан Бабанов, В'ячеслав Лазоренко, Олександр Ескаєв, Микола Вовк.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.