Пільги на оплату житла для сільських медиків

На запитання наших читачів відповіли у головному управлінні праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.
Статтею 77 Основ законодавства України про охорону здоров'я медичним та фармацевтичним працівникам, які проживають та працюють у сільській місцевості та в селищах міського типу, а також пенсіонерам, які раніше працювали медичними та фармацевтичними працівниками у цих населених пунктах, визначено право на безплатне користування житлом з освітленням і опаленням.
Медпрацівникам та фармацевтам право на отримання пільгових послуг підтверджують установи у формі щомісячної довідки про те, що особа працює у зазначеній установі й має право на додаткову соціальну пільгу згідно з відповідними законодавчими актами.
Право пенсіонерів на гарантії підтверджується довідкою, виданою відділом охорони здоров'я райдержадміністрації або адміністрацією установи (закладу), у якому вони працювали, сільською або селищною радою (у разі ліквідації закладу тощо) за постійним місцем проживання пенсіонера на підставі записів у трудовій книжці.
Нарахування пільгових послуг, що підлягають відшкодуванню за рахунок субвенції з державного бюджету, здійснюють підприємства з урахуванням норм, встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 1996 року №879 "Про встановлення норм користування житлово-комунальними послугами громадянами, які мають право на пільги" (із змінами і доповненнями).
Згідно з цією постановою пільги на споживання природного газу для побутових потреб у разі використання на опалення житла надаються у розмірі      21 кв. метра опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні і має право на знижку плати, і додатково 10,5 кв. метра на сім'ю – 11 куб. метрів природного газу на 1 кв. метр площі на місяць в опалювальний період.
При користуванні газовою плитою за наявності централізованого гарячого водопостачання – 9,8 куб. метра на одну особу на місяць.
У випадку користування газовою плитою за відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача норма встановлена у розмірі 18,3 куб. метра на одну особу на місяць. У разі користування газовою плитою та водонагрівачем – 23,6 куб. метра на одну особу на місяць.
Плата за користування житлом – 21 кв. метр загальної площі на одну особу і додатково 10,5 кв. метра на сім'ю. Плата за користування тепловою енергією для опалення житла – 21 кв. метр опалювальної площі на одну особу і додатково 10,5 кв. метра на сім'ю.
У сільській місцевості і селищах міського типу для громадян, яким відповідно до законодавства держава забезпечує безоплатне освітлення житла (квартири), пільга надається у розмірі 30 кВт. год. на місяць.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.