Агітація навиворіт

– Він подивувався і запитав, чию вказівку вони виконують. Відповіли – заступника голови райдержадміністрації Віктора Куця, – розповів селищний голова. – Далі попрохав припинити безчинство і зателефонував до Віктора Івановича, якому пояснив, що інформаційний щит – власність територіальної громади, що діє угода на розміщення реклами про збереження лісів до кінця року. Заступник пообіцяв розібратися.
Але не так сталося… Замість розумного рішення – знову по сяк-так обідраній поверхні, наспіх, стали "оновлювати" біг-борд!
– Що ж ви робите? Треба хоча б щит підготувати, а найперше – необхідні документи, – переконував Андрій Река.
Проте ні голова райдержадміністрації Микола Долина, ні його заступник  не хотіли прислухатися до здорового глузду. А ось начальник філії ВАТ "Полтаваобленерго" Володимир Остапчук, побачивши, що ситуація неординарна і несправедлива, припинив роботу  телескопічної вишки в цій "операції".
Та вже після 13-ї години дня – нова "атака" новоявлених "рейдерів" при підтримці більш ніж десяти міліціонерів. Півтори години велися запеклі "переговори", під час яких селищний голова намагався розтлумачити посадовцям: рекламний щит розміщено на землях селищної ради, перебуває на її балансі, не можна приступати до робіт, не підготовивши документи. Марно! Більше того, голова райдержадміністрації запевнив, що буде розміщувати  агітаційну рекламу не лише тут, а й у центрі селища на архітектурних спорудах, бо він, мовляв, хазяїн!
Після 17-ї години посипалися стурбовані дзвінки новосанжарців до селищної ради: що трапилося, чи, не приведи Господи, техногенна катастрофа? Адже знову біля біг-борда – потужний кран, спеціальна драбина, чоловік з п'ятнадцять працівників райвідділу внутрішніх справ, райвідділу управління МНС у формі (одних майорів – шість!), готових будь-якої хвилини приступити до штурму об'єкта.
А вже в понеділок у селищній раді одержали листа з районної державної адміністрації, доставленого особисто заступником голови РДА Віктором Куцем і ним же власноручно підписаного. "Районна державна адміністрація звертається з проханням надати дозвіл на безоплатне розміщення соціальної реклами (Соціальні ініціативи Президента України Віктора Ющенка) на рекламному щиті, що розміщений біля перехрестя доріг Полтава–Олександрія та Нові Санжари–Решетилівка". Чом би з цього й не почати?
Селищний голова, як і обіцяв, вже направив людей для ремонту інформаційного щита і в подальшому дасть дозвіл на розміщення реклами при умові припинення подібного рейдерства. Як державний чоловік він шанує обраного народом Президента і всіма своїми діями підтримує його ініціативи. Селищна рада завжди відкрита для співпраці з усіма громадянами, гілками влади, громадськими організаціями, з політичними партіями, не надаючи при цьому переваги тим чи іншим. До всіх одна вимога: законно і толерантно вирішувати будь-яке питання, не перетворюючи його на НП "вселенського масштабу".
То, можливо, хоч цей останній факт "державного рейдерства по-новосанжарському" допоможе розібратися, хто ж насправді компрометує владу, і чи такий "авторитет" допоможе, як висловився Андрій Река, моєму Президенту навести лад у країні?
Роман БІжко,
депутат Новосанжарської селищної ради.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.