Веб-портал Пенсійного фонду України запрошує нових користувачів

Застрахована особа (працівник), зареєстрована на порталі, має можливість отримувати щомісяця на свою електронну скриньку дані з системи персоніфікованого обліку.
У них вказано, які роботодавці подавали звіт за цю особу, які суми заробітної плати були нараховані, які суми внеску перераховані з цієї заробітної плати, скільки днів для стажу зараховано в результаті сплати тощо. Також вказується спеціальний стаж (за його наявності). Все це дає можливість контролювати свого роботодавця.
Страхувальники (роботодавці), зареєстровані на порталі, мають можливість отримувати виписки з даними про стан розрахунків, контролювати надходження коштів, звітів щодо сум нарахованого єдиного внеску та виникнення заборгованості з його сплати.
Пенсіонери – користувачі порталу мають можливість, не виходячи з дому, отримати такі відомості з власної пенсійної справи: вид пенсії; сума призначеної пенсії з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством.
Також веб-портал дає можливість подати запит для підготовки різних довідок у паперовому вигляді, що видаються Пенсійним фондом, і потім лише з’явитись для отримання готової довідки – вам буде повідомлено час і місце, куди потрібно прийти; записатись на прийом до керівництва чи відповідальної особи; відправити скаргу до управління, на яку обов’язково прийде відповідь, адже кожне звернення фіксується електронною системою і перебуває на контролі.

Володимир НОСЕНКО,
виконуючий обов’язки начальника головного управління ПФУ
в Полтавській області.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.