Скіфські легенди, козацькі монументи, державні стяги Відзначення двох великих державних свят: традиції і цьогорічні новинки

День Державного Прапора України, 23 серпня, та День Незалежності України, 24 серпня, Полтавщина зустрічатиме як традиційними урочистостями, так і новими цікавими дійствами – цього разу вони приваблюватимуть скіфськими легендами та спонукатимуть шукати спільне між Україною та Країною Вранішнього Сонця. Докладно про попередні плани щодо відзначення великих державних свят ішлося на нараді в заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Миколи Білоконя.
Як поінформувала виконуюча обов’язки директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вікторія Пилипенко, в плані заходів – тематичні експозиції в музеях, спортивні свята. Серед масштабних дійств – етнофестиваль “Гелон-фест” у Більську Котелевського району, інформаційно-просвітницький тур “Народ мій є! Народ мій завжди буде!” на малій батьківщині незабутнього Василя Симоненка – в селі Біївці Лубенського району, Міжнародний фольклорний фестиваль “Калинове літо на Дніпрі” в Горішніх Плавнях.
Про заходи, які чекають на полтавців та гостей обласного центру, розповіла заступник начальника управління культури облдержадміністрації Валентина Вождаєнко. Зранку, у День Державного Прапора України, 23 серпня, за участю керівництва області й міста відбудеться урочисте підняття синьо-жовтого полотнища на флагштоці біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. Надалі заплановано флешмоб із родинами бійців-атовців, урочисте перенесення Державного Прапора до пам’ятника гетьману Івану Мазепі, де також пройде невелике патріотичне дійство. Увечері цього дня полтавців традиційно запросять до Білої альтанки на концерт камерної музики.
З нагоди 26-ї річниці Незалежності України, 24 серпня, відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзареві. Надалі урочистості традиційно продовжаться біля пам’ятного знака Загиблим українським козакам. Тут буде вручено щорічну обласну премію імені славного козацького літописця Самійла Величка.
Орієнтовно об 11-й годині цього дня пам’ятний захід за участю духовенства пройде на алеї Слави на міському кладовищі, де покояться Герої – захисники України.
Містечко майстрів завирує на Театральній площі Полтави, вірогідно, о 15-й годині. Тут кожен зможе спробувати себе в ролі народного умільця. Концертна програма на площі триватиме, за попередніми планами, з 19-ї до 21-ї години.
25 серпня на полтавців очікує приємний сюрприз у рамках відзначення року Японії в Україні. За попередніми планами, в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені М. В. Гоголя о 18-й годині відбудеться святковий концерт.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.