Окрошка полегшить дискомфорт від спеки

Літньої пори, коли нас виснажує спека, чи не найпопулярнішою стравою стає окрошка.
Із ковбасою
1–1,5 літра білого квасу, 300 грамів вареної ковбаси, 0,5 кілограма картоплі, 3 яйця, 400 грамів огірків, сіль, перець, зелень, трішки сметани за смаком.
Зварені картоплю, яйця і ковбасу наріжте кубиком. Так само подрібніть огірки. Все з’єднайте, залийте квасом. Посоліть, поперчіть. Посипте посіченою зеленню. На стіл подавайте зі сметаною.
***
2 літри сироватки, 250 грамів вареної ковбаси, 3 огірки, 4 яйця, по 1 пучку зелені петрушки, кропу й цибулі, 450 грамів сметани, 1 лимон.
Дрібно наріжте огірки й пірця цибулі, іншу зелень посічіть. Додайте сметану й ретельно перемішайте. З’єднайте з нарізаними кубиком яйцями і ковбасою. Знову все перемішайте і залийте сироваткою. Посоліть, вичавіть із лимона сік. Перемішайте й поставте окрошку в холодильник настоюватися. Перед подачею на стіл видавіть через часникодавку зубчик часнику в кожну тарілку.
Із грибами
2 літри хлібного квасу, 200 грамів маринованих грибів, 5 картоплин, 50 грамів коріння хрону, 6 столових ложок сметани, сіль, зелень цибулі й кропу за смаком.
Гриби промийте й дрібно посічіть. Варену картоплю наріжте кубиком. Коріння хрону почистіть і натріть на тертці. Зелену цибулю нашаткуйте. Усе складіть у каструлю, залийте квасом, розмішайте, посоліть і заправте 3 ложками сметани. Решту сметани будете подавати, розливаючи страву в тарілки перед подачею на стіл.
Із курятиною
200 грамів курячої грудинки, 600 мілілітрів кефіру, 0,5 літра газованої води, 200 грамів огірків, 100 грамів редиски, 4 яйця, зелень кропу, цибулі, петрушки, кінзи, 40 мілілітрів рисового оцту, сіль, перець чорний мелений, лаврове листя за смаком.
Поріжте курятину дрібним кубиком і зваріть із лавровим листям, додавши сіль і перець. Дрібно наріжте в одну посудину редиску, огірки, варені яйця, зелень і курятину. Окремо з’єднайте газовану воду, кефір і оцет. Нарізані інгредієнти ретельно перемішайте, розкладіть у тарілки й залийте підготовленою рідиною. Посоліть і поперчіть за смаком.
Із цвітною капустою
0,5 літра кефіру, 0,5 літра газованої води, 0, 5 кілограма цвітної капусти, 100 грамів моркви, 2 яйця, 1 пучок петрушки, сіль за смаком.
Цвітну капусту розберіть на суцвіття і відваріть у підсоленій воді. Моркву наріжте кубиком і відваріть. Варені яйця подрібніть соломкою. Усе з’єднайте, залийте розбавленим водою кефіром, посоліть, притрусіть подрібненою зеленню петрушки.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.