Інформаційний кур’єр

* * *
Для Миргородського КП “Спецкомунтранс” за кошти міського бюджету придбаний новий автогідропідйомник вартістю 1 мільйон 995 тисяч гривень. Техніка дає змогу здійснювати будівельні, ремонтні чи експлуатаційні роботи на висоті до 22 м. Серед переваг автопідйомника – висока транспортна швидкість, порівняно невеликі габаритні розміри, маневреність та економічність.
За словами начальника “Спецкомунтрансу” Олександра Онищенка, наявність такої машини дозволить спеціалістам виконувати більш широкий спектр робіт.
* * *
З місцевого бюджету Глобиного виділено 60 тисяч гривень на нові концертні костюми для учасників міського духового оркестру “Орфей”, що виступає на різноманітних заходах 17 років під керівництвом диригента Бориса Мушія. Управління культури Полтавської ОДА в 2015 році присвоїло духовому оркестру “Орфей” звання народного аматорського колективу.
* * *
Малокобелячківський сільський будинок культури Новосанжарського району став місцем проведення вечора, присвяченого пам’яті бандуриста-лірника ХІХ століття Івана Скубія. Музикант народився в 1858 році у селі Скубії тодішнього Кобеляцького повіту Полтавської губернії в сім’ї козака Миколи Скубія. Родина була співочою, дідусь гарно грав на лірі, навчав цього і малого Івана. У десятирічному віці хлопчик осліп. Він майстерно виконував думи, балади, історичні й жартівливі пісні.
Твори на бандурі та лірі виконав член Національних спілок кобзарів та майстрів народного мистецтва України Іван Новобранець, своє мистецтво демонстрували місцеві аматорські колективи.
* * *
У змаганнях рибалок-любителів на призи міського голови Зінькова, проведених за підтримки громадської організації “Зіньківський рибальський клуб”, переможцями стали Максим Трикоз, Юрій Литвиненко і юні рибалки Артем Білан та Руслан Кривобок.
Почесні грамоти, призи – рибальське приладдя і подарункові сертифікати – вручили міський голова Сергій Максименко, голова рибальського клубу Микола Шатрава і головний суддя змагань Федір Крохмаль.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.