Талант від батька і дідуся

– Малювати я почала ще з тих пір, як навчилася тримати в руках олівець, – розповідає студентка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Ольга Лях. – Спочатку особливими здібностями не вирізнялася. Пізніше малювала все краще і краще, як для тодішнього віку…
Потяг до мистецтва Оля успадкувала від батька Юрія та дідуся Петра. Обидва гарно малювали, хоча й не стали професійними художниками. Однак інтерес до малювання родичі у дівчинки пробудили. Іскра Божа дала яскравий спалах, висвітливши нерядовий талант, дарований Ользі. В Кременчуцькій дитячій художній школі імені Олександра Литовченка вона була наймолодшою в класі. Спочатку дівчинці довелося важко, але з часом не лише досягла рівня своїх однолітків, а й творчо перевершила їх. Зараз Ольга перейшла на другий курс педагогічного університету, вона – майбутній філолог. Вдало поєднує навчання з хобі. Почала малювати не лише на папері, а й на платівках, тканині, склі та дереві.
– Головне – вірити в свої сили та завжди йти до мети! – переконана дівчина.
Недавно виставка робіт Ольги Лях відбулася в полтавській міській бібліотеці-філії №5. Тут були представлені цікаві її творіння – старі платівки, щедро розписані різнобарвними візерунками в стилі, дуже схожому на знаменитий петриківський розпис, та натюрморти.
Оля народилася і виросла в Кременчуці. Коли закінчувала школу, хотіла вступати на факультет образотворчого мистецтва. Тато й мама – вчителі за фахом – умовили доньку обрати інший напрямок. А малювання, сказали, нехай буде як хобі. Філологія теж до душі дівчині. Можливо, її чекає з часом і друга вища освіта, приміром, в академії живопису. Усе можливе, якщо по-справжньому любиш те, чим займаєшся.
Батьки вже багато зробили для того, щоб донька розвинула свій художній талант і опанувала основи образотворчого мистецтва, забезпечивши їй навчання в художній школі високого рівня.

Наталія ЖОВНІР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.