Допомога малозабезпеченим безробітним

“Отримуємо допомогу як малозабезпечена сім’я. Моя донька, випускниця університету, перебувала на обліку в центрі зайнятості. Недавно її зняли, бо закінчився термін виплат по безробіттю. Попередили, що нам більше не належить допомога для малозабезпечених, бо донька працездатна, але не працює. Чи правильно це?
Олена.
м. Полтава”.
Так, нещодавно прийняті зміни до порядку надання допомоги малозабезпеченим сім’ям безробітним особам, які перебувають на обліку в центрах зайнятості.
Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям залежить від величини середньомісячного сукупного доходу сім’ї. Розмір її визначається як різниця між встановленим рівнем забезпечення прожиткового мінімуму (ПМ) та сукупним доходом, але не може бути більшим, ніж 75 відсотків прожиткового мінімуму для сім’ї.
З 1.05.2017 року ПМ для призначення державної соціальної допомоги як малозабезпеченій сім’ї встановлено у розмірі: для осіб працездатного віку – 353,64 грн; для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів – 1312 грн; для дітей віком до 6 років – 1212,10 грн; від 6 до 18 років – 1510,45 грн; від 18 до 23 років (за умови навчання) – 1431,40 грн.
На дітей рівень забезпечення ПМ збільшується на 10%, а на тих, хто виховується одинокою матір’ю, яка не перебуває у шлюбі, цей рівень зростає на 20%.
Крім того, на кожну дитину віком до 13 років розмір допомоги збільшується на 250 грн, на дітей віком від 13 до 18 років – на 500 грн.
Визначені обмеження, за яких допомога не призначається, зокрема у разі, якщо працездатні члени малозабезпеченої сім’ї не працюють, не служать, не вчаться за денною формою навчання протягом трьох місяців, що передують місяцю звернення за призначенням допомоги.
Особам, які визнані безробітними та, за інформацією центрів зайнятості, не порушують законодавство про зайнятість щодо сприяння своєму працевлаштуванню, допомога призначається на загальних умовах.
11 липня 2017 року набрала чинності постанова Уряду № 454, якою передбачено, що виплата раніше призначеної соціальної допомоги припиняється у разі припинення реєстрації як безробітної працездатної особи, яка включена до складу малозабезпеченої сім’ї (крім припинення реєстрації у разі самостійного працевлаштування).
Зазначену інформацію органам соціального захисту населення надають центри зайнятості. В таких випадках виплата допомоги буде припинена з місяця, наступного за місяцем припинення реєстрації особи як безробітної.
Консультації надані департаментом соціального захисту населення
Полтавської ОДА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.