Статус дружини ліквідатора

“Мій чоловік, коли служив в армії, брав участь у ядерних випробуваннях. Як можна отримати статус дружини померлого ліквідатора ядерної аварії?
Ірина.
Лубенський район”.
Питання встановлення статусу дружинам (чоловікам) померлих громадян, які брали участь у ліквідації ядерних аварій, ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, врегульоване на державному рівні.
Згідно зі змінами, внесеними до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, дружині (чоловіку) (якщо не одружилися вдруге) померлого, смерть якого пов’язана з участю у ліквідації інших ядерних аварій, у випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, у складанні ядерних зарядів та проведенні на них регламентних робіт, передбачено видачу посвідчень у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Таке посвідчення надає право користуватися пільгами, передбаченими чинним законодавством.
Посвідчення дружині (чоловіку) померлого громадянина, смерть якого пов’язана із зазначеними причинами, видається відповідно до порядку видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою КМУ № 51 від 20.01.1997 (зі змінами), на підставі документів про участь у зазначених роботах та експертного висновку щодо причинного зв’язку смерті з участю у ліквідації інших ядерних аварій, ядерних випробуваннях тощо.
Документи подаються особисто до управління соціального захисту населення за місцем проживання.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.