Інформаційний кур’єр

* * *
У Лубнах з робочою поїздкою перебувала делегація Посольства Китайської Народної Республіки в Україні на чолі з радником з торгово-економічних питань паном Лю Цзюнем. На офіційній зустрічі міський голова Олександр Грицаєнко, вітаючи гостей, запевнив, що Лубни відкриті до нових ділових зв’язків, мають чималий потенціал для взаємовигідної співпраці. В свою чергу пан Лю Цзюнь висловив упевненість у тому, що така співпраця може бути досить ефективною. Китайські партнери шукають можливостей розпочинати проекти з місцевими громадами на рівні органів місцевого самоврядування.
Тепло привітали гості лубенця Івана Яковича Гришка, який свого часу брав участь у русі Опору китайського народу японським мілітаристам і війні проти фашизму. В 2015 році Іван Якович був відзначений подякою Посольства КНР з нагоди 70-річчя Перемоги.
Делегація ознайомилися з роботою кількох лубенських підприємств та об’єктами для можливого розміщення інвестицій, зокрема ВП “Лубенський верстатобудівний завод АТ “МОТОР СІЧ”, ТДВ “Лічмаш-прилад”, ПП “Лубнимаш”.
* * *
Понад 5 мільйонів гривень з міського бюджету Полтави спрямовано на ремонт харчоблоків у закладах освіти. Щоб навчальні заклади мали належні умови для забезпечення дітей якісним харчуванням, цього літа найбільша увага приділена ремонту їдалень. Капітально вони ремонтуються у трьох загальноосвітніх і чотирьох дошкільних закладах: школах №4; №8 імені Панаса Мирного; № 10
ім. В. Г. Короленка; ДНЗ №№ 11; 55; 83, НВК № 45.
Рішенням сесії Полтавської міської ради на проведення поточних ремонтних робіт харчоблоків ЗНЗ міста було додатково виділено 690 тисяч гривень. Нині такі роботи завершені у 15-ти навчальних закладах. Повний обсяг робіт планується закінчити до 15 серпня. Загалом цьогоріч на виконання капремонтів, будівництво, реконструкцію, благоустрій закладів освіти виділено понад 106 мільйонів.
* * *
Миргородські школярі – переможці обласних предметних олімпіад – днями повернулися з латвійського міста Екабпілс, де відпочивали протягом тижня.
– Екабпілс – побратим Миргорода. Адміністрація міста уже не вперше запрошує наших дітей до Латвії. Ми теж із задоволенням приймаємо у себе латвійські делегації, – розповідає керуюча справами виконкому міської ради Антоніна Нікітченко. – Цього разу на відпочинок поїхали дуже старанні та кмітливі діти. Витрати взяла на себе латвійська сторона. З міського бюджету оплатили проїзд.
У латвійському таборі, розповідають юні миргородці, відпочивали також їхні однолітки з Польщі, Латвії, Білорусі та Естонії. Програма перебування була дуже насиченою: екскурсії до Риги, купання в Балтійському морі, майстер-клас на кондитерській фабриці, похід до парку екстремальних розваг, концерти та багато іншого.
* * *
На базі регіонального ландшафтного парку “Нижньоворсклянський” у Кобеляцькому районі відбувся триденний науково-практичний семінар “Організація природоохоронної та еколого-просвітницької діяльності в регіональних ландшафтних парках”, проведений спільно із працівниками парку “Диканський”.
Обговорювалися питання охорони територій парків, еколого-просвітницької роботи з місцевими жителями, у тому числі й щодо дотримання вимог чинного природоохоронного законодавства, створення умов для організованого та ефективного екологічного туризму.
Учасники семінару пройшли туристичним маршрутом “Полтавські краєвиди” до Зміїної гори та відвідали екологічну екскурсію заступника директора з наукової роботи ландшафтного парку “Нижньоворсклянський”, кандидата біологічних наук Наталії Смоляр.
Нинішнього літа відновлене проведення еколого-натуралістичної практики для учнів Диканського району на базі адміністративно-наукового центру регіонального парку “Нижньоворсклянський”. Учні Великобудищанської школи і Диканської гімназії – члени дитячої громадської організації “Зелене серце” – під час практики вивчали багату флору, побували на екскурсіях, дізналися багато нового і цікавого про охорону довкілля.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.