Турецькі й польські нагороди полтавців

У турецькому Самсуні тривають Дефлімпійські ігри-2017. У складі збірної України 23 спортсмена з Полтавщини та п’ять тренерів. Полтавські каратисти на цих престижних змаганнях завоювали дві “бронзи” і “золото”. Віта Гаврілова перемогла у розділі куміте. У жіночому ката на найвищу сходинку п’єдесталу піднімалася Інна Мажара, яка напередодні здобула “бронзу”. Срібними призерами Дефлімпіади стали каратисти Володимир та Олександр Махно. У куміте серед чоловіків третім був Максим Беленок.
Збірна України з футболу, у складі якої й семеро полтавських гравців, у чвертьфіналі у серії пенальті з рахунком 5:4 здолала чемпіона попередніх Дефлімпійських ігор – команду Росії. Коли цей номер газети вже було здано до друку, наші співвітчизники провели півфінальну гру зі збірною Єгипту.
Загалом у збірної України 46 нагород – 8 золотих, 15 срібних і 23 бронзові медалі та стійка друга позиція на Дефлімпіаді після команди Росії. Третє місце – у команди Кореї.
* * *
Всесвітні ігри-2017 – головні змагання для неолімпійських видів спорту – цього року проходять у польському Вроцлаві. Полтавщину представляють спортсмени із пауерліфтингу, кікбоксингу та сумо. Наша землячка Лариса Соловйова стала кращою у пауерліфтингу у середній вазі серед жінок. Вона вчетверте виграла Всесвітні ігри і таким чином встановила рекорд цього турніру.

Богдан ЛЕБІДЬ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.