Пам’яті Павла Шеремета

Нагадаємо, що торік 20 липня у Києві вранці вибухнула машина, в якій перебував відомий журналіст Павло Шеремет. Ця трагедія просто підірвала інформаційний простір. Днями у Полтаві відбулася акція, приурочена до його пам’яті. Захід організувала Полтавська обласна організація НСЖУ.
Більше тридцяти представників мас-медіа з різних видань Полтавщини зібралися в центрі міста, де провели флешмоб. Вони вшанували хвилиною мовчання пам’ять вбитого колеги. Тримаючи в руках його фотографії та гасла: “Журналістика – (не)безпечна професія”, “Вимагаємо знайти вбивць Павла Шеремета!”, “Ні – фізичному знищенню журналістів”, “Незалежне слово – у незалежній країні” тощо, журналісти пройшлися вулицями міста. Мас-медійники спілкувалися із полтавцями, розповідали їм про свою професію, роздавали тематичний спецвипуск видання НСЖУ “Журналіст України” – “Злочини проти журналістів: спецрозслідування”.
– Минув рік, як вбито Павла Шеремета, – наголошував голова обласної організації НСЖУ Євген Лопушинський, – але, на жаль, ще до цього часу ми не отримали відповіді, хто вчинив цей злочин. Як, втім, не знайдено і вбивць Гонгадзе, Веремія та Александрова. Це неприпустимо у правовій демократичній державі. Тож настійливо вимагаємо знайти і покарати всіх, хто причетний до фізичного знищення наших колег. Також закликаємо до солідарності, пропонуємо провести власні журналістські розслідування всіх цих справ.
За словами керівника ПОО НСЖУ, медіа-спільнота Полтавщини нині, на жаль, дуже роз’єднана, нерідко акцентує надмірну увагу на власних амбіціях. Втім тільки спільними зусиллями і завдяки взаєморозумінню й підтримці один одного можна ефективно захистити свої права та зміцнити довіру людей.

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.