“Ворскла” – “Шахтар” – 0:3

Новий футбольний сезон “Ворскла” відкрила у Полтаві. Її суперником був лідер вітчизняного футболу – донецький “Шахтар”. Господарі досить непогано почали поєдинок, намагаючись грати з гірниками на рівних. Матч не відзначався високим темпом, хоча в центрі поля м’яч на довго не затримувався. Практично вся боротьба відбувалася біля воріт. Ближче до середини першого тайму “Шахтар” прогнозовано захопив ініціативу, “Ворскла” ж грала від оборони, час від часу небезпечно контратакуючи. На 26-й хвилині гості відкрили рахунок. Після пропущеного м’яча “Ворскла” активізувалася, створила небезпечний момент, але м’яч після удару Шарпара пройшов поруч зі стійкою. У другому таймі домінування на полі “Шахтаря” посилилося. Відтак на 65-й хвилині підопічні Паулу Фонсеки подвоїли рахунок. Після другого пропущеного м’яча “зелено-білі” спробували захопити ініціативу, але нав’язати реальну боротьбу гірникам все ж не зуміли. “Шахтар” контролював м’яч і спокійно доводив гру до її логічного завершення. А вже у доданий арбітром час гірники втретє засмутили голкіпера “Ворскли”.
Аналізуючи перший поєдинок за участю наших земляків, варто відзначити, що, незважаючи на поразку, гра “Ворскли” поліпшилася, команда вибудовує якісніший футбол, ніж це було навіть наприкінці минулого чемпіонату. Свідченням сказаного є й те, що вболівальники не засудили свистом жоден із трьох пропущених м’ячів, а кожен вдалий маневр своїх улюбленців супроводжували гучними оплесками.
У звітній зустрічі за наших земляків грали: Шуст, Пердута, Чижов, Даллку, Сапай, Чеснаков, Скляр (Одарюк, 74) Кадимян, Шарпар, Ребенок, Коломоєць (Шаповал, 88).
Результати інших матчів першого туру: “Карпати” – “Зірка” – 1:1, “Маріуполь” – “Верес” – 0:0, “Зоря” – “Сталь” – 0:1, “Олександрія” – “Олімпік” – 0:2, “Динамо” – “Чорноморець” – 2:1.

Богдан ЛЕБІДЬ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.