Трагедія у Калайдинцях: двоє осіб загинули, виявлено арсенал зброї та боєприпасів

Про вибух у селі Калайдинці Лубенського району поліцію й медиків повідомили місцеві мешканці. Правоохоронці, приїхавши на місце події, встановили, що в коридорі будинку вибухнула граната, ймовірно, Ф-1. Унаслідок вибуху загинув місцевий 34-річний чоловік, а двоє
16-літніх юнаків із Чорнухинського й Пирятинського районів Полтавщини отримали тяжкі поранення й були доставлені до лікарні. Згодом один із хлопців від одержаних травм помер у медичній установі.
За даним фактом відкрили кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). На місці події працювали місцева слідчо-оперативна група, працівники обласного апарату й фахівці-вибухотехніки. Під час огляду домогосподарства поліцейські виявили та вилучили й інші вибухонебезпечні предмети і зброю. Речові докази направили на експертизу. Встановлюються всі обставини трагедії.
У сусідньому нежилому будинку правоохоронці спільно з працівниками СБУ й прокуратурою області провели слідчо-оперативні дії. За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника поліції Полтавщини Сергія Чижа, на території домогосподарства було виявлено арсенал зброї й вибухівки – сучасної, саморобної й часів Другої світової війни. Поліцейські знайшли і вилучили автомати Калашникова різних модифікацій, кулемет, понад 50 гранат (Ф-1 і РГД-5), магазини до АК, велику кількість набоїв різного калібру, саморобні вибухові пристрої та зброю, ручні протитанкові гранатомети (РПГ) й чимало зброї часів Другої світової війни, а також її частин. Джерело походження зброї та мету її зберігання встановлюють. Поліція підозрює, що власником арсеналу міг бути 34-річний місцевий мешканець, який підірвався на гранаті. Нині триває досудове розслідування.

Відділ комунікації головного управління
Національної поліції в Полтавській області.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.