З гарячою гаряче

6 липня ПАТ “Полтавагаз” припинив газопостачання на об’єкти “Полтаватеплоенерго” через вичерпані ліміти газу та борги. Прес-служба ПАТ “Полтавагаз” на сайті товариства пояснила, що це зроблено на підставі Постанови Кабінету Міністрів України № 1687 від 08.12.2006 “Про затвердження Порядку пооб’єктового припинення (обмеження) газопостачання споживачам (крім населення)” у зв’язку з відсутністю підтверджених для Полтавського ОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” планових обсягів (лімітів) використання природного газу на липень поточного року.
Наступного дня заступник головного інженера теплопостачального підприємства Олег Баюн підтвердив, що станом на ранок 7 липня через відключення газу в місті було зупинено всі котельні “Теплоенерго”. Без гарячої води залишилося понад 60 тисяч абонентів.
Генеральний директор “Полтаватеплоенерго” Володимир Чернявський пояснив причини заборгованості. Держава винна підприємству за субсидії і пільговиків 153 мільйони гривень. Тоді як підприємство НАК “Нафтогаз” – 150 мільйонів гривень. У цілому загальна заборгованість держави перед комунальниками України складає 36 мільярдів гривень, з них полтавським – 1 мільярд 645 мільйонів гривень. Безлімітне постачання газу заборонене. Це карається штрафними санкціями, і оплата нараховується вже не за показниками лічильника, а по діаметру приєднаного обладнання. Таких коштів у підприємства немає. Володимир Чернявський застеріг: у ситуації, що склалася, є навіть загроза старту нового опалювального сезону.
Завдяки втручанню заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуарда Кругляка газопостачальники отримали підтвердження ліміту на газ для “Полтаватеплоенерго” на перші декаду липня, і вже до кінця дня сьомого числа розпочалася подача гарячої води в оселі полтавців. Але декада завершується, і 11 липня проблема може постати знову.
У літню спеку без гарячої води не вельми комфортно. Чи може залишитися Полтава не лише без гарячої води, а й без опалення? Про подальший розвиток подій газета обов’язково інформуватиме своїх читачів.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.