Гроші на харчування дітей-інвалідів

“Яка нині сума компенсації на харчування дитини-інваліда із сім’ї ліквідатора аварії на ЧАЕС, у яких випадках така компенсація надається?
Олена.
Полтавський район”.

З 1 квітня 2017 року змінами, внесеними до постанови Кабінету Міністрів України від 08.02.1997 № 155 “Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи”, підвищено розмір виплат на дітей з інвалідністю, пов’язаною з наслідками Чорнобильської катастрофи, які навчаються в середніх загальноосвітніх школах, професійно-технічних закладах, коледжах та технікумах і не харчуються в зазначених навчальних закладах.
Відтепер розмір виплати становить: на дітей віком від 6 до 10 років – 360 грн, від 11 до 14 років – 370 грн, від 15 до 18 років – 380 грн. До підвищення сума компенсації становила відповідно 180, 185 та 190 грн на місяць пропорційно навчальним дням.
Дітям з інвалідністю, пов’язаною з наслідками Чорнобильської катастрофи, вказана грошова компенсація виплачується у разі, коли: навчання здійснюється в домашніх умовах, але при цьому дитина перебуває в обліковому складі школи; дитині за станом здоров’я необхідна спеціальна дієта (на підставі висновку медичного закладу), і вона не може харчуватися за місцем навчання; у навчальному закладі відсутні умови для харчування дітей (що підтверджується довідкою місцевого органу виконавчої влади, місцевого самоврядування за місцезнаходженням навчального закладу);
– у навчальному закладі не забезпечено безоплатне харчування дітей.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.