Зоряна музика акордеоністки Зоряни

Для багатьох творчих хлопців і дівчат літня пора – час нарешті забути про ті хвилювання й зусилля, яких потребувала від них участь у різноманітних юнацьких фестивалях та конкурсах. Але тільки не для талановитої акордеоністки, учениці Полтавської дитячої музичної школи № 3 імені Бориса Гмирі Зоряни Коломієць. Вона із задоволенням повертається подумки в миті очікування рішень журі, адже всі вони принесли їй радість. “Для Зоряни нинішній рік особливо урожайний на творчі перемоги, – розповідає про ученицю її наставниця, старший викладач вищої категорії Світлана Миколаївна Подгорна. – Вона стала володаркою Гран-прі на трьох конкурсах – Міжнародному “Скарби нації”, Всеукраїнському “Весняний зорепад” та обласному “Юний віртуоз Полтавщини”.
Окрім того, талановита акордеоністка посіла перші місця на Міжнародному телевізійному фестивалі “Мамина сорочка”, на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі “Обдарована молодь”, у дуеті з іншим учнем Світлани Подгорної – Євгеном Бойком – на обласному конкурсі “Музичний вернісаж”. Серед найяскравіших вражень дівчини – гала-концерт фестивалю “Мамина сорочка”, який проходив у травні в переповненому залі Палацу дозвілля “Листопад” за участю найкращих конкурсантів.
Загалом же в творчій біографії юної Зоряни Коломієць – 56 музичних конкурсів, а в скарбничці здобутків – рівно стільки ж дипломів лауреата. Найдорожчі, звичайно ж, – дипломи володаря Гран-прі, а таких у неї аж 7, та 25 дипломів першого ступеня. Географія міст, де проходили конкурси: Кітен (Болгарія), Київ, Кропивницький, Харків, Дніпро, Донецьк, Луганськ, Запоріжжя, Полтава, Гадяч. Поїздки на престижні міжнародні творчі змагання, які відбуваються в країнах Західної Європи, поки що залишаються для Зоряни мрією. Навіть попри те, що організатори неодноразово запрошували її як переможницю численних конкурсів за кордон. Причини до прикрого буденні – пов’язані з поїздкою фінансові витрати для родини юної зірки непосильні.
Дівчина не уявляє життя без постійного напруженого ритму музичних змагань і добре розуміє, що вони виховують волю до перемоги, загартовують характер, сприяють розвитку виконавських здібностей та, головне, дозволяють зрозуміти, чи варто рухатися обраною музичною орбітою надалі.
Журі щодо Зоряни Коломієць завжди щедре на добрі відгуки – в дівчини яскраве музичне обдарування і рідкісна техніка гри на інструменті. Отож радять розвивати талант, продовживши навчання у музичних вишах. Особливо до душі суворим музичним “суддям” та легкість, з якою Зоряна виконує складні твори, що їх вивчають зазвичай уже студенти музичних училищ та консерваторій. Це, зокрема, – “Токата і фуга” Іствана Богара, “Експромт” Віктора Власова, “Буря” Андре Аст’єра, “Прелюдія і фуга” Євгена Дербенка…
І горді досягненнями юної акордеоністки наставники, і захоплені прихильники одностайні в побажаннях Зоряні Коломієць досягти найвищої віртуозності у світі музичного мистецтва.

Тетяна ПЕТРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.