Спортивний калейдоскоп

Пауерліфтинг
Полтавка Наталія Іванькова стала чемпіонкою світу з класичного пауерліфтингу на першості в Мінську (Білорусь) у ваговій категорії до 52 кг серед жінок-ветеранів. У сумі вона набрала 342,5 кг і перемогла найближчу суперницю – американку Мун Ван Люен. Інша представниця Полтави Дарія Бражник посіла третє місце серед юніорок, встановивши три рекорди України.
Легка атлетика
На міжнародному легкоатлетичному турнірі 63rd Janusz Kusocinski Memorial, що пройшов у Щецині (Польща), кременчужанка Ольга Ляхова виборола срібну медаль у бігу на дистанції 800 метрів серед жінок, відставши від чемпіонки-співвітчизниці на три сотих секунди. Перед цим Ольга перемогла в Празі (Чехія) з бігу на цю ж дистанцію, виконавши норматив на чемпіонат світу. На турнірі “Діамантова ліга” в Стокгольмі (Швеція) наша землячка фінішувала п’ятою, повідомляє Федерація легкої атлетики України.
Греко-римська боротьба
У Житомирі завершився чемпіонат України з греко-римської боротьби. Двоє наших земляків завоювали медалі на цьому турнірі. Так, полтавець Дмитро Пишков став кращим у ваговій категорії 80 кг. Срібло у ваговій категорії 98 кг виграв Євген Савета. Дмитро в числі інших чемпіонів увійшов до складу збірної країни, яка готується виступити на чемпіонаті світу в Парижі у серпні.
Веслування
На чемпіонаті України з веслування на байдарках і каное серед молоді, що проходив у Дніпрі, представники Полтавщини завоювали медалі різного ґатунку. Павло Алтухов виборов два золота на каное-одиночці, Артем Баландін і Олег Боровик стали чемпіонами на каное-четвірках, останній також виборов чемпіонський титул на каное-одиночці. Обидва спортсмени мають у скарбничці ще й срібло. Треті місця завоювали Микита Саблін та Ярослав Ханчевський.
У жінок золото на байдарці-двійці на 200-метровій дистанції виборола Діана Свиридова. На рахунку цієї спортсменки також срібна і бронзова нагороди. Срібло має Олена Шокотько, бронзу – полтавський квартет Анастасія Білоус, Катерина Писаренко, Владислава Сайфутдінова і Катерина Чабатюк.
Тхеквондо
В Одесі відбувся Всеукраїнський турнір “Південна Пальміра”. Десять полтавських спортсменів привезли нагороди. Чемпіонкою серед дівчат стала Катерина Ступак, другі місця завоювали Єлизавета Лазарєва, Ліна Когут, Дар’я Колесова та Єва Гаврилова. Тарас Бриж, Тимур Волошко, Матвій Головко, Олександр Литвин, Володимир Ярош посіли треті місця в різних вагових категоріях.
Дитячий футбол
Миргород приймав всеукраїнські зональні змагання з футболу на призи клубу “Шкіряний м’яч” серед юнаків 2003 року народження. Участь у футбольних поєдинках взяли команди із Донецької, Луганської, Харківської областей та Полтавщини, яку представляли юні футболісти з Лохвиці. Лохвичани стали переможцями і вибороли путівку до фіналу, що пройде в Сумах. Тренер команди-переможниці Олександр Харченко пообіцяв: команда серйозно готуватиметься до фінального етапу змагань.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.