Незабутими Лесиними стежками

Починаючи з 1989 року, мешканці Гадяча та гості міста приходять до мальовничого урочища Зелений Гай, щоб вшанувати пам’ять роду Драгоманових. Заросле колись чагарниками місце, де знаходився тільки один пам’ятний знак, відкритий у 1971 році до 100-річчя з дня народження Лесі Українки, сьогодні впорядковане.
За традицією і цього року відбулося обласне літературно-мистецьке свято “Дивоцвіт Лесиного гаю”. На виставці народних умільців відвідувачі мали змогу придбати ляльки-мотанки, іграшки-спінери, солодощі, відвідати майстер-клас з плетіння вінків, насолодитися грою духового оркестру.
Організатори запропонували долучитися до Лесиного слова – під час дійства працівники місцевої бібліотеки зачитували твори видатної поетеси.
“Ми намагалися реконструювати часи, коли тут вирувало життя: зробили невеличку Лесину світлицю, де приготували чаювання, адже до родини Драгоманових часто приїжджали гості, і навіть відшукали рецепти, за якими найчастіше заварювали трав’яні чаї”, – розповіла начальник відділу культури Гадяцької райдержадміністрації Лариса Труш.
На Співочому полі відбувся святковий концерт за участю творчих колективів міста і району, працівників бібліотеки. Наостанок Лариса Труш запросила всіх бажаючих у подорож туристичним маршрутом “Лесиними стежками”, який уже офіційно зареєстрований відповідними службами.

Аліна ЛУКАШ
Студентка-практикантка
Харківського національного
університету імені В. Н. Каразіна

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.