“КрАЗ” отримав золоту медаль на “Агро-2017”

Такі результати участі українського виробника, ПрАТ “АвтоКрАЗ”, у найбільшій агропромисловій виставці України “Агро-2017”. Вищою нагородою Кременчуцький автозавод відзначено за спільну з Національним науковим центром “Інститут механізації та електрифікації сільського господарства” агроновацію – МЕЗ-330 (мобільний енергетичний засіб сільськогосподарського призначення), створену на базі всюдихода КрАЗ-6322. Базове шасі КрАЗ-6322 забезпечене валом відбору потужності, комплектом гідравліки, додатковим навішуванням під плуг та інше сільгоспобладнання. Автотрактор МЕЗ-330 може виконувати і транспортні, і польові роботи, зокрема вносити добрива, обробляти ґрунт, сіяти, захищати посіви, виконувати транспортно-перевантажувальні операції тощо. На перший зразок було встановлено кузов для внесення твердих органічних добрив із можливістю встановлення плугів та іншого навісного обладнання.
У рамках виставки відбувся семінар “Перспективи розвитку мобільних енергетичних засобів в Україні”, на якому із доповідями стосовно створення на базі КрАЗівської техніки різних спецзасобів виступили й представники ННЦ “ІМЕСГ” та ПрАТ “АвтоКрАЗ”. Докторант Інституту механізації та електрифікації сільського господарства Сергій Погорілий – ведучий теми МЕЗ – відзначив, що нова розробка дозволить замінити в господарствах менш ефективні агрегати інших виробників. Аналогічні рішення є в Німеччині, де на базі MAN і Mercedes-Benz давно роблять такі автотрактори. Було також відзначено, що в порівнянні з іноземною технікою у КрАЗа-трактора краще цінове позиціонування.
Цікавим був виступ керівника фермерського господарства Володимира Задорожнього із Вінницької області, який розповів, що у себе замість тракторів використовує дев’ять КрАЗів: оре, сіє, культивує тощо. Він акцентував, що КрАЗи економічніші, ніж трактори, у них набагато нижчі експлуатаційні витрати, доступніший сервіс та простіше обслуговування.
Після семінару на стенді ННЦ “ІМЕСГ” присутні оглянули МЕЗ-330 на шасі КрАЗ-63221. Тут же відбулося вручення ПрАТ “АвтоКрАЗ” спільно з ННЦ “ІМЕСГ” вищої нагороди виставки – золотої медалі в номінації “Мобільний енергетичний засіб для агропромислового виробництва”.
Як лідер автопрому, “КрАЗ” і надалі триматиме передові позиції на вітчизняному ринку зі створення сучасної ефективної техніки для різних галузей господарства. А виставка “Агро-2017” стала чудовим майданчиком для розширення зв’язків між підприємством та бізнесом, а також популяризації можливостей вітчизняного виробника.

Діна СТЕГАНЦЕВА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.