Інформаційний кур’єр

Скоротити викиди вуглецю щонайменше на 30 відсотків до 2030 року, підвищити енергоефективність, покращити якість життя містян – такі зобов’язання беруть на себе керівники міст, які приєднуються до Європейської ініціативи Угоди мерів щодо клімату та енергії. Європейська ініціатива набуває широкого розповсюдження в країнах Східного партнерства. Нещодавно до неї приєдналися Лубни. Сертифікат з нагоди цієї події отримала міський енергоменеджер Валентина Сімутенкова.
***
У 2016–2017 роках на Полтавщині завдяки дії Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу області посадили 19,7 гектара садів та ягідників за інтенсивними технологіями у Великобагачанському, Диканському, Решетилівському районах. У тому числі заклали 13 гектарів ягідників для вирощування органічної продукції.
Вклали у садівництво близько 1,76 мільйона гривень інвестицій. З них 1,4 мільйона – власні кошти аграріїв, а 287 тисяч гривень – кошти обласного бюджету, повідомив заступник голови ОДА Роман Товстий.
***
Мешканці області з інвалідністю матимуть змогу відвідувати нові денні відділення перебування при будинках-інтернатах та територіальних центрах. Про це поінформували на семінарі-нараді стосовно забезпечення осіб з обмеженими можливостями технічними засобами реабілітації.
– Ми вже вийшли на той рівень, коли можемо застосовувати певні стандарти роботи для людей з інвалідністю, – наголосила директор департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко.
***
У Миргороді пройшов п’ятий міжнародний фестиваль гітарного мистецтва “Мирград 2017”, організаторами якого виступили міська рада, районна державна адміністрація і дитяча музична школа імені А. П. Коломійця. Мета фестивалю – знайомство відвідувачів із творами класичних та сучасних композиторів, обмін досвідом для музикантів, розвиток школи класичної гітарної музики.
Сольні, дуетні та ансамблеві гітарні композиції звучали в місті-курорті у виконанні українських, білоруських, нідерландських музикантів. Традиційно долучилися і представники інших видів мистецтв.
***
Великобагачанський район прийняв Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування за участю представників 7 областей. Депутати обласної і районної рад привітали спортсменів, вручивши грамоти та кубки. Серед переможців були представники Полтавщини Стефанія Трощак, Аліна Терентьєва, Вікторія Коневська, Юрій Корнієнко, Сергій Петкевич. n

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.