“День мами та дитини”

Таку загальну назву мало дійство, проведене у Полтавському міському будинку культури – виставка-конференція для сімей з маленькими дітьми і родин, які готуються стати батьками. У програмі – виступи фахівців: логопеда Юлії Федорченко, сімейного психолога Каріни Тиморської, перинатального психолога Юлії Савельєвої, а також дитячих лікарів, педагогів, інших фахівців, майстер-клас із застосування слінгів (пристосувань з тканини різних конструкцій, що використовуються для перенесення малюка від кількох місяців до 2–3 років). Обговорювали теми партнерських пологів, раннього розвитку, розвиваючих іграшок, вакцинації, правильного харчування немовлят тощо.
Свої експозиції на виставці демонстрували представники бізнесу, які пропонують товари та послуги дітям і батькам: центри розвитку, приватні дитсадки, клуби, медичні кабінети, підприємства торгівлі, розваг, харчування тощо.
Молодим мамам і вагітним жінкам безкоштовно надавалися консультації психологів. Для малят були передбачені ігрові та розважальні програми, майстер-класи з виготовлення екологічних іграшок, фігурок з повітряних кульок, можна було спробувати себе в ролі фокусника і взяти участь у виставі інтерактивного театру. Маленьких відвідувачів дійства розважали ростові ляльки і дитячі художні колективи.

Цей захід присвячений усім, хто виношує, вигодовує, виховує дитину, і тим, хто тільки приміряє на себе роль батьків, зазначали організатори.
Ідея проведення першої в місті подібної спеціалізованої виставки та її втілення належить медійній компанії “Життя і діло”. Її директор Віктор Чубенко зазначив:
– Таких заходів у місті ще не було, виникла певна порожнеча, яку треба було заповнити змістовно і цікаво. Молоді мами й ті, хто для них працює, потребують місця зустрічі, і ми це для них організували. Дякуємо медійним спонсорам, які нас підтримали.
“Зоря Полтавщини” – серед інформаційних партнерів виставки.
Психолог Вікторія Сідненко – одна з тих, хто надавав на заході безкоштовні консультації. Вона розповіла: “Працюю з дітьми різного віку і з їхніми батьками. Часто до мене звертаються із запитаннями, як знайти взаєморозуміння в сім’ї, справитися з емоційними проблемами, це цікавить людей”.
– У такій масштабній презентації беремо участь вперше. Працюємо два роки, організувалися, оскільки був попит батьків на репетиторські послуги і підготовку дітей до школи, – розповіла керівник центру навчання і розвитку “Класики” Євгенія Штонда. – У нас діють шаховий клуб, творча майстерня, проводиться підготовка з різних предметів. Враження від виставки хороші, думаю, знайдемо тут своїх потенційних учнів.
Дитячий розвиваючий ігровий центр “Чарівний ключик” працює 7 років і пропонує різноманітні послуги для дошкільнят, зазначила засновниця центру Наталія Пилипенко. А ще діють мам-клуб, студія батьківської майстерності, проводяться заняття в групах раннього віку.
Знане в області підприємство – ТОВ “Хорольський завод дитячих продуктів харчування” – представило сухі суміші і каші для малят від кількох місяців до чотирьох років.
Клуб для дітей і батьків “Сонячний дім” пропонував міні-дитсадок, тренінги для батьків і курси для вагітних.
Загалом “День мами та дитини” зібрав близько 50 учасників і кількасот відвідувачів.

Ганна ЯЛОВЕГІНА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.