“Чумацький шлях” проліг через Кременчук

Протягом двох тижнів кременчужани й гості наддніпрянського міста мали змогу демонструвати свої таланти, силу, винахідливість, а також вміння організовувати культурне дозвілля в рамках фестивалю “Чумацький шлях”, що проводився в Кременчуці вперше. Розпочався грандіозний відпочинково-розважальний марафон із фестивалю вуличної їжі, на якому можна було скуштувати справжні американські бургери чи традиційні українські страви з м’яса, продегустувати ласощі місцевого виробництва, насолодитися запашною кавою.
Можна було придбати сувенір на згадку, виконаний у техніці сухого валяння, декупажу, квілінгу, – кременчуцькі майстри й майстрині-рукодільниці організували окремий фест, що тривав кілька днів і зібрав чимало шанувальників прикладного мистецтва. А тим часом любителі швидкості брали участь у перегонах в рамках змагань “ВелоМісто” і демонстрували свою техніку.
На фестивалі “Козацькі забави” місцеві богатирі з’ясовували, хто із них найсильніший, підкидаючи вгору важучі гирі й перетягуючи канат. Любителі ж музики мали змогу насолодитися майстерністю кременчуцьких гармоністів. Віртуози гри на кнопкових музичних інструментах, найстаршому із яких виповнилося 84 роки, дарували поціновувачам фронтові пісні, а також популярні естрадні мелодії. Лунали ритми джазової й сучасної музики – щодня на літній сцені свою творчість дарували найкращі музичні гурти й творчі колективи, а для молоді місцеві ді-джеї організовували запальні дискотеки.
Особливо насиченим і цікавим став завершальний день фестивального марафону “Чумацький шлях”. В рамках сімейного фестивалю “Мій оберіг – моя родина” відбулися розважальний і пізнавальний квести. Учасники, представники понад 50 родин, розподілившись на команди, змагалися в цікавих конкурсах і здійснювали уявні подорожі в різні країни світу. Переможці веселих сімейних перегонів отримали пам’ятні дипломи й подарунки, а головне – море незабутніх вражень від змістовного сімейного відпочинку.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.