Вужик – холоднокровний, пристрасті – гарячі

Нещодавно керівник фракції УКРОП у Полтавській обласній раді Сергій Соловей надрукував на своїй сторінці у “Фейсбуці” світлину, яка спричинила справжній ажіотаж. І не дивно – на світлині чоловік демонструє велетенського вужа, тримаючи його на товстій дрючині. Автор фото написав: “Шишаки. Сьогодні. Оцей красень сидів на дереві. І так, він не постраждав”.
Відразу ж стрічку новин заповнили коментарі, а світлину поширили в соцмережі десятки користувачів “Фейсбуку”. “Не думав, що в нас можуть бути такого розміру вужі”, “Чудовий екземпляр! Ніколи такого не бачив. Симпатичний”, “… в дитинстві і юнацтві в Прохорівці, що на Черкащині, зустрічав таких частенько…”, “Гарний вужик”, “Ого, цілий удав!”. На диво, львів’яни, кияни, харків’яни і, звісно ж, полтавці дуже ніжно відгукувалися про знахідку, лише зрідка хтось додавав: “Який жах!”, “Я їх боюся до істерики!”. Були й такі, що не вірили, мовляв, то розіграш, фокус, та й не вуж, та й не може він сидіти на дереві, важити 35 кілограмів і сягати в довжину 2,4 м, як уже повідомили “Факти ICTV”.
Однак інформагенція УНІАН уточнює, що “Фахівці Управління охорони біорізноманіття та біобезпеки Мінприроди підтвердили, що це – вуж”. Екземпляри такої довжини зустрічаються дуже рідко, як правило, вони досягають 1 метра, але все ж зустрічаються. За словами експертів, найімовірніше, це самка.
Щодо ваги – не уточнються, але й довжини вужика досить, щоб подивуватися знахідці.

Марія ВІТРИЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.