Статус члена сім’ї померлого ветерана війни

“Мій чоловік, учасник бойових дій в Афганістані, помер. Чи маю я право на статус члена сім’ї ветерана війни?
Світлана.
м. Полтава”.
Статус члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни визначається Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Так, відповідно до статті 10 чинність цього закону поширюється, зокрема, на сім’ї військовослужбовців, учасників бойових дій на території інших держав, прирівняних до них осіб, які загинули (зникли безвісти) або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час захисту Батьківщини або виконання інших обов’язків військової служби (службових обов’язків), а також внаслідок захворювання, пов’язаного з перебуванням на фронті або одержаного в період проходження військової служби чи на території інших держав під час воєнних дій та конфліктів.
До членів сімей загиблих (тих, які зникли безвісти) військовослужбовців та інших осіб, зазначених у цій статті, належить, зокрема, один із подружжя, який не одружився вдруге. Відповідно до Положення про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранам війни, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, особам, на яких поширюється чинність статті 10 названого закону, органами праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації видаються посвідчення члена сім’ї загиблого.
Для отримання документа, який підтверджує поширення на громадян вказаного закону, необхідно звернутись до органів праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Відповідь надана Пенсійним фондом України.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.