Інформаційний кур’єр

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Микола Білокінь провів робочу нараду
з підготовки до відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та заходів у зв’язку з 80-ми роковинами великого терору – масових політичних репресій 1937–1938 років.
Планується провести урочисті прийоми ветеранів, покладання квітів до меморіалів та місць поховання солдатів Другої світової, упорядкування територій, активізацію пошукової роботи, низку обласних та районних заходів, експозицій, відвідування ветеранів – вдома, у госпіталях, лікарнях, будинках-інтернатах. На жаль, списки учасників бойових дій поповнює нинішня неоголошена російська агресія.
Урочистості та культурно-мистецькі події пройдуть в обласному та районних центрах, селах і селищах. Серед наймасштабніших – обласне свято духової музики та марш-парад духових оркестрів у Полтаві, захід “Обереги пам’яті” біля Меморіального комплексу воїнам Південно-Західного фронту в урочищі Шумейкове Лохвицького району.
Також чимало заходів у травні буде приурочено до 80-х роковин великого терору. Зокрема 21 травня в урочищі Триби Полтавського району керівники області та міста Полтави покладуть квіти до пам’ятного знака на місці перепоховання останків жертв політичних репресій, відбудеться заупокійний молебень.
* * *
У Києві 20 та 21 квітня проходив з’їзд Національної спілки журналістів України. 258 делегатів були обрані в кожному обласному осередку НСЖУ під час звітно-виборних конференцій, які проходили в регіонах протягом січня–березня нинішнього року. Полтавщину на з’їзді представляли 8 делегатів.
На посаду голови Національної спілки журналістів України претендувало шість кандидатів. У першому турі шляхом таємного голосування кандидатуру Сергія Томіленка підтримали 106 делегатів, Олександра Бухтатого – 63, Гліба Головченка – 28, Віктора Чамару – 21, Сергія Омельчука – 12, Валерія Бебика – 10.
У другий тур вийшли Сергій Томіленко та Олександр Бухтатий. Із результатом 131 голос переміг Сергій Томіленко. Він очолюватиме НСЖУ наступні 5 років.
Новообраний керівник подякував за довіру і зазначив, що перемога далася важко: “131 голос “за” при необхідному мінімумі для прийняття рішення 130! Але цей результат – це підтримка важливих пріоритетів, які ми реалізовуємо. Тієї ж реформи самої Спілки, яку ми поступово проводимо. А за напругою, емоціями, відкритістю наш з’їзд був прикладом реального журналістського самоврядування. Незалежного! Отож пропоную об’єднувати зусилля всім журналістам. У нас попереду багато роботи!”
У складі правління НСЖУ полтавську журналістику представлятиме голова обласної організації Євген Лопушинський.
Крім організаційних питань, делегати з’їзду розглянули ряд актуальних проблем розвитку вітчизняної журналістики, зокрема реформування друкованих засобів масової інформації.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.