“Веснянка” дарує щасливе дитинство

Після реконструкції й капітального ремонту в Демидівці Омельницької сільської ради Кременчуцького району нарешті відкрився дитсадок “Веснянка”. З цієї приємної нагоди на гостину до дружної демидівської громади завітав голова облдержадміністрації Валерій Головко, керівники району, профільних підрозділів ОДА, численні спонсори. Вітаючи жителів Демидівки із відкриттям оновленого дошкільного навчального закладу, Валерій Головко подякував голові Омельницької ОТГ Олександрі Шереметьєвій за те, що першою в області повірила у здатність громади створити на своїй території якісно новий, справді європейський рівень життя:
– Коли у 2015 році ми розпочинали процес децентралізації влади, подібних до Омельницької громад були одиниці, але їх стає дедалі більше, і відкриття таких сучасних навчальних закладів, як дитячий садок у Демидівці, – це свідчення того, що напрямок реформування був обраний правильно.
Затишний павільйон, розмальований за казковими мотивами, герої улюблених дітьми мультфільмів, дерево дружби на стіні у класній кімнаті – все це й багато іншого зробили своїми руками працівники оновленого дитячого закладу разом із батьками.
За словами голови Омельницької об’єднаної територіальної громади Олександри Шереметьєвої, дитсадок у Демидівці був створений у рамках пілотного проекту з формування освітньо-культурно-спортивного простору, щоб сільські дівчатка й хлопчики мали можливість у теплі й добрі пізнавати навколишній світ і себе у ньому:
– Дитячий садок розрахований більш ніж на 20 дітей. Це – оновлений дошкільний навчально-виховний заклад. Ми отримали державну субвенцію на розвиток інфраструктури, знайшлися гроші й у громади, долучилися численні спонсори, зокрема  народний депутат України Костянтин Жеваго, агрофірма імені Тараса Шевченка, ТОВ “Абсолют-Монтаж”.
Новий харчоблок, обладнаний за всіма санітарними нормами, тепла підлога, економний котел, грамотно спроектовані комунікації, зручні меблі для заняття й відпочинку, затишні кімнати, спортивні стінки, інтерактивна дошка й інші інновації – все це дозволить демидівським малюкам гармонійно розвиватися.
У найближчих планах Омельницької ОТГ на чолі з Олександрою Шереметьєвою – перепрофілювання Рокитнянської загальноосвітньої школи у навчально-виховний комплекс. А у Демидівці, в приміщенні колишньої школи, поруч із дитсадком “Веснянка”, заплановане створення будинку захищеної старості для самотніх людей поважного віку.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.