Агрофірма «Хорольська»: ефективне виробництво і соціальна відповідальність

Високі показники урожайності, рівень рентабельності, згуртований колектив однодумців, який спроможний реалізовувати нові ідеї, – усе це про ТОВ «Агрофірма «Хорольська», яка входить до складу агропромхолдингу «Астарта-Київ».

Село Староаврамівка Хорольського району, де базується адміністративне приміщення агрофірми «Хорольська», є  населеним пунктом, вельми сприятливим для життя. Тут працюють школа і дитячий садочок, фельдшерсько-акушерський пункт, Будинок культури. Практично все працездатне населення забезпечене роботою в агрофірмі, яка вже 6 років досягає рекордних показників у сільськогосподарському виробництві.
2016 рік був для ТОВ «Агрофірма «Хорольська» надзвичайно плідним, приніс високі результати роботи. Виконано фактично всі заплановані показники урожайності. «Хорольська» визнана кращою агрофірмою агропромхолдингу «Астарта-Київ» 2016-го у сегменті «Рослинництво». Цифри говорять самі за себе: урожайність кукурудзи у минулому році склала 103,2 центнера з гектара; сої – 29,4 центнера; пшениці – 56,6 центнера; соняшнику – 28,4 центнера; ячменю – 36,3; цукрового буряку – 596 центнерів на круг.
Не відстають від аграріїв і тваринники агрофірми: у виробничих підрозділах утримується понад 3000 голів ВРХ, а надої молока за минулий рік становили майже 7000 кілограмів на одну фуражну корову.
Значні кошти «Хорольська» щорічно вкладає у соціальну сферу населених пунктів, де орендує землі. Громади сіл Хорольського району спільно з агрофірмою постійно реалізують низку корисних соціальних проектів, на які спрямовано сотні тисяч гривень. За останній час зроблено чимало: це і ремонт приміщень клубів у селах Бутівці, Пристань, допомога дошкільним та шкільним навчальним закладам. Приміром, для малечі Староаврамівського ДНЗ «Капітошка» придбано шведську стінку, у Петрівський ДНЗ – нову сантехніку та водяний насос, надано допомогу дизельним пальним для функціонування двох шкільних автобусів, які здійснюють підвезення учнів сіл Березняки, Тарасівка, Єрківці Покровськобагачанської ОТГ.
Крім того, агрофірма надає кошти для перевезення дітей до школи за маршрутом Радьки – Глибока Долина – Пристань Староаврамівської сільської ради. А для учнів Петрівського НВК закупила необхідне обладнання (WIFI роутер та WIFI адаптер) для підключення комп’ютерного класу до мережі Інтернет.
Агрофірма «Хорольська» також надійний партнер і  Староаврамівської  ЗОШ  І–ІІІ ступенів. Так, спільними зусиллями агрофірми та Староаврамівської сільскої ради у приміщенні школи було замінено вікна. За кошти господарства придбано коректор газу, закуплені нові парти та підручники. Учнів школи агрофірма постійно забезпечує безкоштовним харчуванням, а на свята – солодкими подарунками.
На контролі «Хорольської» – допомога медичним закладам. Так, Новоаврамівська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини нещодавно зіткнулася з гострою проблемою відсутності пального для швидкої. «Хорольська» і тут прийшла на допомогу, виділивши необхідну кількість бензину для забезпечення діяльності автомобіля швидкої допомоги, що обслуговує населення сіл Попівка, Мала Попівка, Новоаврамівка, Староаврамівка, Ульянівка, Стайки, Бутівці, Пристань, Глибока Долина, Радьки. Також силами агрофірми проведено ремонт медичних закладів у селах Ульянівка, Єньки. Виділено кошти на встановлення металопластикових вікон та металевих дверей в приміщенні Новоаврамівської амбулаторії, заплановано заміну вікон в Петрівському ФАПі. Також по Петрівській сільській раді проходить визначення виконавця робіт по реконструкції вуличного освітлення.
Незмінну увагу приділяє «Хорольська» розвитку фізичного здоров’я і спорту, адже керівники сільгосппідприємства впевнені: пропаганда здорового способу життя, залучення дітей і молоді до занять фізкультурою є надзвичайно потрібною справою. Щороку агрофірма надає підтримку Новоаврамівській футбольній команді. Не став винятком і 2017 рік: перед початком футбольного сезону надано 15000 гривень для придбання необхідного спортивного інвентарю, щоб і надалі команда могла радувати своїх шанувальників.
Взимку за ініціативою генерального директора ТОВ «Агрофірма «Хорольська» Павла Олександровича Кандиби та за його безпосередньою участю було проведено турнір з волейболу серед працівників виробничих підрозділів агрофірми та команд ТОВ «Агрофірма «Миргородська» і СТОВ «Мусіївське». Хоч перемога і дісталась не господарям турніру, але гарний настрій та спортивний азарт мав кожен учасник змагань, уболівальники.
Перелік позитивних зрушень можна ще довго перераховувати. Але насамперед варто зауважити, що усі ці зміни стали можливими завдяки успішній діяльності ТОВ «Агрофірма «Хорольська». Адже це сільгосппідприємство навіть в умовах несприятливої податкової політики зберігає і нарощує темпи виробництва як у рослинництві, так і в тваринництві, забезпечуючи при цьому сталу бюджетну політику регіону. Якщо говорити мовою цифр, то тільки у 2016 році «Хорольська» сплатила 28,6 мільйона гривень податків. З них понад 10 мільйонів гривень – до Державного бюджету.
За надані в оренду земельні паї орендодавці «Хорольської» отримують 10 відсотків від вартості паю, а ще – щорічний безкоштовний обробіток (оранка й культивація) присадибних ділянок. За символічну плату пайовикам надають інші послуги. Зокрема внесення органіки, дискування, скошування та тюкування сіна, посів озимої пшениці, ячменю та кукурудзи. Також у тяжку хвилину агрофірма допомагає подолати труднощі, виплачуючи орендну плату в разі необхідності наперед.
Сільські громади разом з ТОВ «Агрофірма «Хорольська» будуть й надалі успішно вирішувати нагальні проблеми, разом долаючи всі труднощі та негаразди, досягаючи нових вершин, працювати на благо України.

Яна ВЛАСЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.