Новий КрАЗ-4501 – легший, компактніший і більш маневрений

Ще одне нове середньотоннажне шасі КрАЗ-4501Н2 колісної формули 4х2 з’явилося в лінійці перспективних безкапотних автомобілів КрАЗ. Цей автомобіль, як і вся нова аналогічна техніка, розроблений і виготовлений відповідно до плану дослідно-конструкторських робіт на поточний рік. Його створення пов’язане з активною роботою підприємства із заміни іноземних аналогів у сегменті мало- і середньотоннажної техніки на внутрішньому ринку. Шасі призначене для монтажу установок промислового спрямування і технологічного обладнання. Воно може бути виконане як з короткою, так і з подовженою базою.
Попередник новинки – шасі КрАЗ-5401Н2 вантажопідйомністю 6 т – з’явився в кінці минулого року. І ось новий рекорд “схуднення” – на одну тонну. Автомобільне шасі КрАЗ-4501Н2 має вантажопідйомність 5 тонн. Оснащене двигуном Євро-5 потужністю 170 к.с., шестиступінчастою коробкою передач 6J70Т. База автомобіля – 3250 мм, габаритна довжина – не більше 6230 мм у подовженому варіанті.
Шасі має можливість відбору потужності від коробки передач. Усі вузли та агрегати – полегшені. Рама – із гнутого профілю висотою 260 мм, полегшений рульовий механізм інтегрального типу, повітряні ресивери зменшеного об’єму, акумуляторні батареї також зменшеної ємності  (100 Ач), є АБС. Колеса меншого типорозміру з шинами 9.00R20. Кабіна – традиційна для цієї лінійки: безкапотна, із підвищеною ергономікою робочого місця водія.
Нове полегшене шасі КрАЗ-4501Н2, як і його попередники, максимально уніфіковане з різними силовими установками і спецнадбудовами.
Розширення модельного ряду нової перспективної техніки продовжиться. Тепер в арсеналі Кременчуцького автозаводу полегшені шасі КрАЗ-5401 (4х2 і формула 4х4) вантажопідйомністю 12, 10, 9 і 6 т, а також п’ятитонник КрАЗ-4501 (4х2). Із таким набором ПАТ “АвтоКрАЗ” зможе забезпечити імпортозаміщення ринку України ефективними малотоннажними спеціальними автомобілями вітчизняного виробництва.

Діна СТЕГАНЦЕВА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.