Інформаційний кур’єр

Школу з основ підприємницької діяльності “Молодь обирає бізнес” нещодавно презентували у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського. Восьмий рік поспіль таку школу організовує обласний молодіжний центр – комунальна установа Полтавської обласної ради.
Цінним для молоді є те, що можна безкоштовно пройти навчання, поспілкуватися з підприємцями, отримати поради та перейняти досвід, що дозволить уникнути багатьох помилок на початкових етапах розвитку бізнесу, запевнили організатори. Своїми знаннями з юнаками і дівчатами поділяться полтавські підприємці та бізнес-тренери.
Протягом двох місяців учасники проекту опановуватимуть основні елементи ведення власної справи: створення і втілення бізнес-планів і бізнес-проектів, вирішення маркетингових питань, пошук джерел фінансування та інвестицій.
Плануються навчання у форматі бізнес-ігор, семінарів, тренінгів з менеджменту, оподаткування, основ бухгалтерського обліку, ведення переговорів, проведення регіонального конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді.
***
Законом України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” передбачено, що особи, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, за наявності медичних показань мають право на щорічне безплатне санаторно-курортне лікування за рахунок коштів Державного бюджету. Супровід осіб з інвалідністю 1 групи з числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які потребують сторонньої допомоги в ході санаторно-курортного лікування, буде забезпечено за рахунок  коштів обласного бюджету через запровадження виплати матеріальної допомоги в розмірі 5 тисяч гривень.
Як повідомили в департаменті соціального захисту населення ОДА, громадяни, які супроводжуватимуть  осіб з інвалідністю 1 групи з числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, для формування пакета документів на виплату матеріальної допомоги мають звернутися до управління соціального захисту населення за місцем проживання із заявою, копією паспорта та документом, що засвідчує реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі платників податків, виданим органом доходів і зборів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.