Толока на Алеї журналістів

Весна – пора оновлення природи. А ще – пора духовного очищення. Адже, мабуть, не випадково саме на весну припадають такі великі й величні свята – Благовіщення і Великдень.
Тож саме час причепурити довкілля – храм усього сущого. Напередодні Благовіщення причепурити Полтаву вийшли працівники газет “Зоря Полтавщини”, “Полтавський вісник”, “Події і коментарі”, філії ПАТ “НСТУ” “Полтавська регіональна дирекція “Лтава” та “лтавівської” студії “Разом”, інтернет-видань, студенти факультету філології і журналістики Полтавського педагогічного університету. Толока майстрів пера і мікрофона проходила на Алеї журналістів, де дружними рядами ростуть калина, каштани, горобина, липи, квіти.
– Ця Алея була закладена майже 10 років тому, у 2008-му, з ініціативи “Зорі Полтавщини”, обласного осередку Національної спілки журналістів України, за підтримки тодішніх керівників міста й області, – зазначив виконуючий обов’язки головного редактора Всеукраїнської громадсько-політичної газети “Зоря Полтавщини” Олександр Макаренко. – З тих пір тут щороку збираються працівники полтавських ЗМІ, щоб навести лад, причепурити зелену оазу Полтави. Місце обрано не випадково, адже по вулиці Ватутіна жили й нині проживають журналісти, які склали справжню гордість вітчизняної й полтавської журналістики. Це зокрема світлої пам’яті Павло Пустовіт, Василь Усенко, Тарас Нікітін, Павло Здоровило, Павло Клименко, Іван Кузьменко, Леонід Думенко, Андрій Нанкевич… Саме на їхню честь і закладено Алею. А наш обов’язок – пам’ятати про попередників, прикрашати Полтаву, готувати якісні публікації, відео-, аудіоматеріали, нагадувати нашим землякам, що професія журналіста потребує суспільного розуміння й підтримки.
– Дуже добре, що до проведення сьогоднішнього заходу, окрім традиційно “Зорі Полтавщини”, приєдналися студенти, представники телеканалів, інтернет-видань, інших газет. Добре, що полтавська журналістська спільнота згуртована, адже нині перед нами стоїть дуже багато викликів. І саме такі акції сприяють консолідації журналістсько-медійної родини, – наголосив голова обласної організації Національної спілки журналістів України Євген Лопушинський.
Студентки І курсу педуніверситету Інна Олнич та Оксана Гордієнко вперше брали участь у суботнику на Алеї журналістів. Вони горді з того, що обрали фах журналіста, бо вважають цю професію такою, що дає багато простору для творчості й відкриває широкі можливості.
Журналістика сьогодні – це не просто відображення реальності. Журналіст має жити активним соціальним життям. І саме отака наша толока дає можливість згуртуватися не лише в професії, а й у повсякденних  справах, вважає старший редактор редакції підготовки суспільно-політичних програм “Лтави” Олена Вахницька. Щороку беруть участь у трудовому десанті на Алеї журналістів і працівники “Полтавського вісника”. Адже, за словами заступника редактора газети Віталія Скобельського, це прекрасна нагода зустріти колег, поспілкуватися у невимушеній обстановці, обговорити якісь садово-городні справи, бо тут маєш справу з граблями чи лопатою.
Наші зовсім юні колеги, учасники “лтавівської” дитячої студії “Разом” Настя Хоменко, Настя Білозуб, Лера Кладкевич, Віталіна Панасюк і Софійка Сазонова та їхня наставниця Наталія Святцева розповіли, що без вагань вирішили піти на журналістську толоку. Їхній енергії та завзятості в роботі можна було тільки позаздрити.
Підростає молода й надійна журналістська зміна. Ростуть, міцніють на журналістській Алеї дерева. Життя триває…

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.