Птахи кохання оселилися у Полтаві Чорні й білі лебеді нещодавно повернулися на водойму міського дендропарку

Юнона і Авось, Чук і Гейша радісно тріпочуть крилами, гордливо, не поспішаючи, наче маленькі крейсери, розпинають навпіл хвилі свого рідного ставу. Їх нещодавно перевезли із розплідника у Ковалівці, де лебеді зимували. До речі, самки відклали яйця, які залишили в інкубаторі.
Випустити лебедів спеціально приїхали учні 5-А класу Полтавської ЗОШ № 34. Класний керівник Юлія Сердюк розповіла, що її вихованці люблять бувати у дендропарку. Нині ж готують виставу-містерію “Іван Купайло”, приурочену до 55-ї річниці цієї зеленої оази міста.
Директор Полтавського міського парку “Дендропарк” Михайло Шлафер нагадав, що лебедів можна годувати кукурудзою, в жодному разі не хлібом. Відповідні таблички-нагадування розміщено навколо ставка.
Секретар міської ради Оксана Деркач наголосила, що перший ставок у дендропарку чи не найкраще підходить для лебедів, аби ті мешкали тут у теплу пору року.
Лебедів справедливо охрестили птахами кохання. Вони радують око грацією й красою, вселяють спокій у людські душі, бо споконвіків є символами сонця і добра, усього світлого й Божественного. Найвища вірність – лебедина, а останній і найвагоміший життєвий крок – лебедина пісня.

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.