Два береги Ворскли “з’єднала” “Свобода”

22  січня в обласному центрі до Дня Соборності України відбулася акція “Ланцюг єднання”. Організувала захід Полтавська міська організація ВО “Свобода”. Участь у ньому взяли представники місцевого осередку ВГО “Сокіл”, громадські активісти, небайдужі полтавці.
Городяни, тримаючи національну символіку, зібралися біля мосту через Ворсклу. Співали українських пісень і вигукували патріотичні гасла, йдеться на сайті обласного осередку політсили. Коментуючи захід, один з організаторів, заступник голови обласної організації ВО “Свобода” з молодіжних питань Владислав Контарчук, зазначив: “Вкотре українці з-понад ста міст, селищ, сіл взялися за руки та синхронно утворили “живі ланцюги”, ініційовані нашими партійними та молодіжними організаціями по всій країні”.
У межах акції в різних частинах мосту було сформовано дві колони, які о 12-й годині рушили назустріч, зійшлися та утворили “живий ланцюг” через міст. Учасники дійства виконали Державний Гімн і хвилиною мовчання згадали всіх полеглих за волю України.
“Два береги річки Ворскла у Полтаві ми символічно з’єднали, як з’єднували два береги річки Збруч у далекому 1990 році. Тоді мільйони українців вперше взялися за руки та створили безперервний “ланцюг” від Києва до Львова. Саме тоді стало зрозуміло, що “совєцький народ” – це фікція. Як ніколи нам потрібно єднатися, згуртуватися в один величезний кулак, аби дати відсіч нашим ворогам і побудувати велику державу на засадах соціально-національної справедливості”, – наголосив голова Полтавської міської організації ВО “Свобода” Юліан Матвійчук.
Учасники акції висловили віру в швидке повернення Криму та Донбасу до спокійного, мирного життя у складі України. На завершення заходу пов’язали на перилах мосту синьо-жовті стрічки.

Прес-служба обласної
організації ВО “Свобода”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.