Єдиний стрілецький день

Відбувся інструктивно-методичний збір у межах Єдиного стрілецького дня. Захід, організований за ініціативою керівництва облдержадміністрації й активного сприяння командування військових частин гарнізону, проходив на базі 179-го навчально-тренувального центру військ зв’язку Збройних сил України. У ньому взяли участь голови райдержадміністрацій, особовий склад підрозділів територіальної оборони і керівний склад райвійськкоматів області.
– План проведення щорічних десятиденних зборів із резервістами ми вирішили доповнити таким заходом, як Єдиний стрілецький день, – розповів військовий комісар Полтавської області полковник Дмитро Губський. – Таким чином особовий склад підрозділів тероборони, підпорядкованих райдержадміністраціям, матиме змогу удосконалити військовий вишкіл якнайменше раз на квартал. Тобто з огляду на загрози з боку Росії завдання військової підготовки резерву є і має бути не разовим заходом, а системою. Залучення до проведення зборів інструкторів із бойовим досвідом у АТО, використання новітніх методик сприятимуть дієвості й ефективності теоретичних і практичних занять. Крім того, ці заняття слугуватимуть своєрідним “фільтром”, який дасть змогу “відсіяти” осіб, неспроможних виконувати покладені обов’язки за станом здоров’я, слабкою підготовкою або низькими морально-психологічними показниками. До участі у Єдиному стрілецькому дні запрошені лише добровольці. Цього разу їх було близько 300 осіб.
План проведення Єдиного стрілецького дня включав теоретичну і практичну складові. Після ознайомлення з правилами техніки безпеки учасники у складі навчальних груп вивчали тактико-технічні дані зразків стрілецької зброї, РПГ, порядок виконання практичних вправ із автомата і пістолета. Упродовж практичної частини – отримали навички з тактики, надання первинної медичної допомоги, виконали вправи зі стрільби, а також ознайомились із правилами поводження з мінами й вибухонебезпечними предметами та порядком здійснення оглядів автомобільної техніки і громадян на блокпостах.

Володимир Лазарєв
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.